Kulturhus lukker: Biblioteksleder ser sammenlægning som en udfordring

Vollsmose Kulturhus har stået bag mange arrangementer, som her et klippearrangement for børn og unge. Fremover vil arrangementerne i Vollsmose Kulturhus blive arrangeret af personalet på Vollsmose Bibliotek. Arkivfoto: Christina Frederiksen

Kulturhus lukker: Biblioteksleder ser sammenlægning som en udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vollsmose Kulturhus lukker officielt og bliver 1. januar en del af Odense Bibliotekerne. På Vollsmose Bibliotek ser de sammenlægningen som en spændende, men stor udfordring.

Når året rinder ud, rinder tiden også ud for Vollsmose Kulturhus, som man kender det. Per 1. januar 2018 lukker Vollsmose Kulturhus nemlig i sin oprindelige form og bliver i stedet en del af Vollsmose Bibliotek og dermed Odense Bibliotekerne.

Sammenlægningen sker, efter det i Odense Kommunes budget 2017 blev besluttet at spare på udgifterne til Vollsmose Kulturhus og nedlægge dets drift ved i stedet at lægge kulturhuset og dets aktiviteter ind under Vollsmose Bibliotek.

Kulturhusets lokaler vil stadig være ledige for områdets borgere, og der vil stadig være kulturarrangementer, men udover det skal kulturhusets have lavet en ny profil, når det nu bliver en del af Vollsmose Bibliotek.

- Jeg synes, vi har fået en opgave, som der er spændende perspektiver i, og vi skal til at finde et format, der egner sig, nu når kulturhuset hører under biblioteket. Vi har fået 200.000 til at køre kulturhuset videre, og det er jo mindre, end de har haft før. Vi er meget lydhøre over for borgernes ideer og forslag, og så vil vi finde et godt format til at prøve at implementere borgernes ideer til, hvordan kulturhuset nu skal fungere, siger Dynke Jeppesen, afdelingsleder for Vollsmose Bibliotek og Kulturhus.

Derudover håber Dynke Jeppesen, at kulturtilbuddene i kulturhuset under Vollsmose Bibliotek kan udvikle sig ved at skabe samarbejde med nogle af de andre kulturtilbud, der er i byen.

En udfordrende opgave

En af de ting, som Dynke Jeppesen ser som en udfordring ved sammenlægningen af Vollsmose Kulturhus og Vollsmose Bibliotek, er personalemidlerne. Hun fortæller, at de, der var ansat i kulturhuset, er blevet afskediget, og de ni biblioteksansatte nu både skal drive Vollsmose Bibliotek og tage sig af de opgaver, der er i forbindelse med kulturhuset.

- Det bliver et spørgsmål om at gøre det med det, vi har. Det kan godt være, at man senere i internt biblioteks-regi beslutter sig for, at det vil man bruge nogle flere midler på, fordi det er så vigtig en opgave, men lige nu har vi kun det personale, Vollsmose Bibliotek har, og det er klart, det ikke batter lige så meget. Jeg håber, at det vil være muligt at få nogle gode frivillige kræfter ind over, siger Dynke Jeppesen.

Lokalerne i kulturhuset kan stadig lejes, og der vil fortsat være kulturelle tilbud og koncerter - måske endda med mere mangfoldigt musikudvalg, fortæller Dynke Jeppesen. Borgerne vil dog ikke længere møde de samme ansigter som i kulturhuset, og kulturhuset har ikke længere deciderede åbningstider. I stedet skal man henvende sig ved bibliotekets skranke.

- Vi skal finde vores egen mening med sammenlægningen, og det kan vi sagtens. Det er en spændende opgave, men vi skal til at finde vores ben i det, siger Dynke Jeppesen.

Informationer og lokalebooking skal fra 1. januar ske på www.odensebib.dk/vollsmose, og på Facebook bliver kulturhuset en del af Vollsmose Bibliotek og Kulturhus.

Kulturhus lukker: Biblioteksleder ser sammenlægning som en udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce