Kulturen sikret millioner i de kommende år - måske

Nordatlantisk Hus er en af dem, der bliver tildelt midler frem til 2021, men formand Claus Houden (V) - der sidder i By- og Kulturudvalget - håber at få flere midler tilført. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Kulturen sikret millioner i de kommende år - måske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om budgettet ikke vedtages de første måneder, faldt økonomien forleden på plads for de store kommunale kulturinstitutioner. Alligevel kan de ikke regne med at få de tilskud, politikerne skrev under på, lyder det fra Anders W. Berthelsen (S).

Selv om kulturinstitutionernes økonomi før sommerferien var omdrejningspunkt for mange politiske diskussioner i By- og Kulturudvalget, og selv om flere af dem indgik i en sparerunde, som Socialdemokratiet og Konservative enedes om, har de fået udstukket rammerne for budgettet i de kommende år.

På udvalgsmødet forleden enedes politikerne om at fremskrive budgettet for flere af dem, og det skyldes ifølge afdelingschef Martin Petersen i By- og Kulturforvaltningen, at institutionernes kontrakter kræver en genforhandling.

- Vi i forvaltningen agerer som om intet er forandret, og så må vi tage det til den tid, siger han.

Ifølge Anders W. Berthelsen (S) er bevillingerne, der løber op i knap 17 millioner kroner i driftstilskud per år, ikke mere sikre end, at de kan laves om i en forhandlingssituation i forbindelse med budgettet.

- Det forholder sig således, at såfremt byrådet måtte beslutte besparelser, der rammer nogle af byens kulturinstitutioner, der har længerevarende aftaler, så er det indskrevet i alle aftaler, at såfremt der kommer kommunale besparelser, kan det også ramme dem med et kort varsel, skriver han i en sms.

Claus Houden, der foruden at sidde i By- og Kulturudvalget for Venstre er formand for en af kulturinstitutionerne, Nordatlantisk Hus, er ikke tilfreds med det tilskud, stedet er bevilget. Ifølge ham er samlingspunktet på Odense Havn nemlig et af de steder, der har relativt få ansatte og involverer rigtig mange frivillige mennesker samtidig med, at de kan præstere 100.000 gæster årligt.

- Vi vil gerne sikre os for fremtiden og undgå at være så sårbare overfor de kommunale tilskud, så vi arbejder i bestyrelsen på at få flere ben at stå på, siger han.

Kulturens tilskud
By- og kulturudvalget har foreløbigt besluttet at bevilge årlige driftstilskud til følgende:

Det Fynske Kunstakademi tildeles 1.758.000 kr. årligt frem til og med 2021.

Fyns Grafiske Værksted tildeles 168.750 kr. årligt frem til og med 2021.

Gæsteatelier Hollufgård tildeles 772.400 kr. årligt frem til og med 2021.

Nordatlantisk Hus til dels 1.802.130 kr. årligt frem til og med 2021.

Teater Momentum tildeles 4.331.595 kr. årligt frem til og med 2023.

Den Fynske Opera tildeles årligt 4.605.281 kr. årligt frem til og med 2023.

Nørregaards Teater tildeles årligt 3.368.124 kr. årligt til og med 2023. Desuden tildeles Nørregaards Teater et årligt tilskud på 375.000 kr. frem til 2022 for at lave teater på en ny scene i Vollsmose.

Kulturen sikret millioner i de kommende år - måske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce