Krybskytter udrydder tigrene

Den sibiriske tiger er et imponerende muskelbundt. Den største kat i verden.
Foto: John Fredy

Krybskytter udrydder tigrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Zoo sætter fokus på det store truede rovdyr - deltager i avlsprogram, der skal sikre sunde dyr

ODENSE: Dens imponerende størrelse og brutale kraft, som gør den til et af de mest frygtede rovdyr, er samtidig også de egenskaber, som truer med at udrydde den selv. Tigeren har det dårligt ude i naturen, og faktisk går det så skidt, at der i dag er flere tigre i fangenskab end på frie poter.

Årsagen er krybskytteri. I Kina tillægges tigeren magiske egenskaber, og det er en udbredt opfattelse, at dens rå kraft kan overføres til mennesket, hvis man indtager kød eller knogler fra dyret.

Autentiske tigerdele sælges for svimlende beløb, og hvis der er mange penge at tjene, er der også mennesker, som er villige til at nedlægge dem, selv om det er forbudt.
Den her bil er også ved at være udryddet i Danmark. Lada'en. Her i en fingeret ulykke i zoo.
Den her bil er også ved at være udryddet i Danmark. Lada'en. Her i en fingeret ulykke i zoo.
Foto: John Fredy

Mere plads

Odense Zoo har for nylig indviet et nyt udvidet tigeranlæg, der bl. a. omfatter et udsigtstårn, og fra Frankrig er der importeret en fuldt udvokset han.

Det er en sibirisk tiger, som har fået en tredjedel mere plads at afpatruljere. Men også bedre leveforhold og muligheder for at håndtere tigre er tænkt ind i anlægget. Der er mulighed for at adskille dyrene fra hinanden, hvis de får unger.

Der er desuden etableret et formidlingscentrum eller en slags træningsplads, hvor dyrene kan vises frem og aktiveres. Træning af tigre bliver en daglig aktivitet, som zoos gæster inden for næste år vil kunne følge med i på nærmeste hold.

Den sørgelige kendsgerning omkring krybskytteriet har Odense Zoo illustreret ved at lade et rygende bilvrag ligge op ad anlægget. Det er en russisk Lada af ubestemmelig årgang, og inde i bilen er en masse våben, og situationen skal vise, hvad der gerne måtte ske for alverdens tiger-krybskytter.

For ikke at friste våben-glade zoogæster, er der tale om våben, som ikke længere kan skyde, og dengang de kunne, var der trods alt kun tale om luftvåben. Ikke lige det våben, man ville anvende, hvis byttedyret var en tiger...
300 kilo rovdyr
Føde: Vilde får, okser og vildsvin

Levested: Løv- og nåleskove i Sibirien

Kønsmodenhed: 3-5 år

Drægtighed: Ca. 3 mdr.

Kuldstørrelse: 3-4 unger

Levealder: I naturen: 10-15 år I Zoo: op til 26 år

Den sibiriske tiger er det største medlem af katte-familien. Hannerne kan veje op til 300 kg og måler op til 4 meter fra snude til halespids.

Krybskytter udrydder tigrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce