Kronprinsens bil kræver en god uddannelse

Konprins Frederik omgivet af borgmester Jan Boye (K) og undervisningsminister Bertel Haarder (V) ved konferencen "Ungdomsuddannelse til alle" i Odense Congress Center.
Foto: John Fredy

Kronprinsens bil kræver en god uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For en gangs skyld var kronprins Frederik ikke i centrum, da han tirsdag ankom til konferencen "Ungdomsuddannelse til alle" i Odense Congress Center.

Kronprins Frederik kunne godt bruges som et forbillede for de mange unge, der hvert år dropper ud af en ungdomsuddannelse. Ikke alene har han gennemført flere krævende uddannelser - han ankom også standsmæssigt til konferencen i OCC i en Maserati, som nok kunne få nogen til at drømme om en fremtid med et indbringende job.

Men Kronprinsen kom ikke for at dele ud af gode råd til de unge, der måtte ønske sig en lækker bil. Han skulle blot overvære åbningen af konferencen, der er arrangeret af Undervisningsministeriet i samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL), så han tog i stedet plads blandt tilhørerne til paneldebatten mellem undervisningsminister Bertel Haarder (V), Erik Nielsen, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Jonathan Simmel, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, og Sven Mørch, lektor ved Københavns Universitet.

Konferencen skal forsøge at besvare spørgsmålene om, hvordan man får flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse, og hvordan man kan mindske antallet af unge, der dropper ud af en uddannelse.

Ordstyrer for debatten var TV2-værten Cecilie Beck, som lagde ud med at fortælle om sine egne bekymringer for sine døtre: Hvordan vil de vokse op, og hvordan vil de vælge den rigtige uddannelse?

Og så kunne hun ikke dy sig for at bruge Kronprinsen som eksempel:

- Kronprinsen selv er et godt eksempel på, hvor langt man kan nå med en uddannelse. Kone, børn, eget slot og officielt set ikke engang færdig med sin praktik endnu, sagde Cecilie Beck - til stor morskab for Kronprinsen og de cirka 500 deltagere i konferencen.

Efter frokost bliver deltagerne inddelt i workshops, hvor de blandt andet skal diskutere integration og uddannelse, bedre vejledning af de unge og hvordan man kan støtte det gode ungdomsliv.

Og senere i eftermiddag fortæller skuespiller Peter Mygind om, hvordan hans søn er blevet overfaldet flere gange af drengebander. Det har givet ham et stort engagement i forhold til utilpassede unge og fået ham til at spekulere over, hvorfor nogle unge opfører sig på den måde, og hvordan danskerne kan udvise den sociale ansvarlighed, som kan ændre de samfundsforhold, der kan danne grobund for drengebander.
Kronprinsen fordybet i samtale med borgmester Jan Boye.
Kronprinsen fordybet i samtale med borgmester Jan Boye.
Foto: John Fredy

Kronprinsens bil kræver en god uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce