Kronprinsen kommer til Odense

Kronprins Frederik har flere gange været på besøg i Odense. Som her ved en stor udstilling om tatoveringer på Brandts. Nu vender han tilbage i december. Arkivfoto: John Fredy

Kronprinsen kommer til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når 150-års-jubilæet for H.C. Andersen som æresborger bliver fejret 6. december, bliver det med deltagelse fra kongehuset. Kronprinsen deltager i festlighederne.

6. december 1867 blev H.C. Andersen fejret på Flakhaven i Odense. Her blev han hyldet for hans enorme bidrag til dansk litteratur og udnævnt til æresborger i Odense. 6. december gæster kronprinsen Odense, for at deltage i festlighederne, når H.C. Andersen igen hyldes i byen. Her vil kronprinsen blandt andet tænde lysinstallationen "Field of Light" af den internationalt anerkendte lyskunstner Bruce Munro i Eventyrhaven og et stort show på Flakhaven. Showet er en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr Kjærestefolkene - også kendt som Toppen og Bolden.

Jubilæet handler ifølge Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ikke om blot at kigge bagud:

- Når vi vælger at fejre H.C. Andersens æresborgerskab er det også med blikket rettet mod forfatterens store og små fans ude i verden og ikke mindst den fremtid, som Odense i disse år er i gang med at skabe for H.C. Andersen, vores by og vores bys turister. Her er det ligeledes hans eventyrlige univers som sættes i centrum - blandt andet i form af "Det ny H.C. Andersens Hus, siger han.

Spændende lysinstallation

Lysinstallationen, som kronprinsen tænder, skal være med til at lyse de mærke måneder op, og den vil stå på Flakhaven indtil uge 8. Derudover vil 1000 løbere med lygter tage del i fejringen og løbe gennem byens gader som en del af HCA Marathons allerede udsolgte lysløb. Lys vil blive en stor del af fejringen, og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er stolt over, at den prisvindende lyskunstner Bruce Munro tager del i festlighederne.

- "Field of Light" bliver uden tvivl en smuk og fascinerende hyldest med reference til det fakkeloptog, som var en del af fejringen af H.C. Andersen for 150 år siden. Og ligesom H.C. Andersens forfatterskab trækker Bruce Munro's portefølje af kunstværker også lysende tråde ud i verden med denne udstilling, som tidligere har været sat op i USA, Mexico og ved Uluru i Australien, siger hun.

H.C. Andersen konference

Jubilæet markeres i samarbejde med SDU, hvor der i dagene fra 5. til 7. december er en konference om H.C. Andersen med gæster fra hele verden. Rektor på SDU Henrik Dam er stolt over at være vært for konferencen:

- H.C. Andersens betydning som litterær verdensborger er stor og vil på konferencen blive belyst fra utallige vinkler og fortalt gennem mangfoldige stemmer fra blandt andet Norge, USA, Italien, Tyskland og Kina. Vi forventer nogle spændende dage med et væld af faglige diskussioner," lyder det fra Henrik Dam.

Udover deltagelse fra kongehuset, lysløb, show og lysinstallation fejres mærkedagen med åbent på H.C. Andersen Julemarked og fyrværkeri klokken 19.45. Om aftenen deltager Kronprinsen til en buffet på Odense Rådhus med 200 indbudte gæster.

Kronprinsen kommer til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce