De har søgt aktindsigt i hundredevis af papirer, de har skrevet læserbreve og på andre måder forsøgt at råbe politikere og embedsmænd i Odense Kommune op med budskabet om, at planerne for Dalum Papirfabrik mangler noget grønt.

Derfor er det med glæde, at en nabogruppe i området ved Fruens Bøge og Skovalléen modtager nyheden om, at Socialdemokratiet og Venstre nu i en fælles melding har bedt forvaltningen om nye forslag til områdets fremtidige indretning, som i højere grad tager grønne hensyn. Det siger Kjeld Sandby Hansen, der er med i nabogruppen.

- Det lyder rigtig godt, er hans umiddelbare kommentar.

Han understreger, at de kritiske naboer ikke har tænkt sig at stoppe med at forfølge sagen af den grund.

- Nej, det er klart. Vi har faktisk i øjeblikket kontakt med nogle partiforeninger for at tage en snak med dem om i sær område tre og de muligheder, der er der i forhold til at øge det grønne islæt i planerne, siger han.

Kjeld Sandby Hansen vil dog gerne anerkende det - set fra naboernes synspunkt - positive i, at det kan se ud som, at S og V har lyttet til kritikken.

- Alene det, at de beder om konkrete forslag til at gøre planen mere grøn, synes jeg, er et stort fremskridt, siger han.

Flere naboer i området har blandt andet påpeget det problematiske i, at byggeriet, helhedsplanen skitserer, overskrider åbeskyttelseslinjen.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
1
Politikere har lyttet: V og S åbner dør på klem for mere natur ved Dalum Papir

Politikere har lyttet: V og S åbner dør på klem for mere natur ved Dalum Papir

Forening: - Et skridt på vejen, men langt fra nok

Forening: - Et skridt på vejen, men langt fra nok

9
Kritikere af Dalum Papir-planer: En storby har brug for grønne åndehuller

Kritikere af Dalum Papir-planer: En storby har brug for grønne åndehuller