Kritik af Syddansk Erhvervsskole: Man føler sig som B-holdet

Ulrich Dethlef Jørgensen har netop afsluttet sin uddannelse på Syddansk Erhvervsskole. Han mener, bygningernes dårlige stand får eleverne til at føle sig som B-holdet.

Kritik af Syddansk Erhvervsskole: Man føler sig som B-holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revnet murværk, mangelfuld ventilation og råd i vinduerne. Syddansk Erhvervsskoles fysiske rammer på Billedskærervej får hård kritik af tidligere elev, som har svært ved at genkende målsætningen om, at det skal være attraktivt at tage en erhvervsuddannelse.

Erhvervsuddannelserne skal være attraktive at vælge for de unge, lyder det igen og igen fra både lokale og nationale politikere.

Men hensigtserklæringen spiller dårligt sammen med den fysiske virkelighed, nogle af eleverne på Syddansk Erhvervsskole i Odense møder.

Den kritik lyder fra Ulrich Dethlef Jørgensen, der ved årsskiftet afsluttede uddannelsen som ejendomsservicetekniker på Syddansk Erhvervsskole. En uddannelse der gennemføres i Syddansk Erhvervsskoles bygninger på Billedskærervej 11.

- Selve indholdet af uddannelsen har været godt, og underviserne gør en rigtig fin indsats. Men jeg synes det er lidt på trods af de forhold, elever og underviserer bliver budt. Man sender i mine øjne et meget uheldigt signal, når man lader eleverne modtage læring i bygninger, der er ved at falde fra hinanden. Mest af alt minder det om noget fra Øst-blokken i 1980'erne, siger han og tilføjer:

- Det får i hvert fald ikke én til at føle, at man er ved at tage en attraktiv uddannelse. Man føler sig som B-holdet, når man ser på, hvad folk på andre uddannelser bliver mødt med.

Dårligt læringsmiljø

Ulrich Dethlef Jørgensen peger på en række konkrete forhold, han mener er galt.

Det handler blandt andet om murværk, der slår revner, nogle steder fra bund til top, mens vinduer er ramt af råd, og der er også punkterede termoruder, som dugger.

- Det efterlader et trist og slidt indtryk. Og det kan da heller ikke være godt for skolens varmeudgifter, mener han.

Men også indendørs er den gal, lyder det fra den tidligere elev.

- Indeklimaet i flere undervisningslokaler er decideret elendigt. Der er ikke solafskærmning, og ventilationen fungerer ikke. Selv om et ventilationssystem er delvis sat op i bygningen, er det ikke sluttet til i alle lokaler.

- Det betyder, at når der er varmt udenfor, så stiger temperaturen inde i klasselokalerne til et niveau, hvor det er svært at koncentrere sig, påpeger han.

Skolen må prioritere

Undervejs i sit uddannelsesforløb har Ulrich Dethlef Jørgensen flere gange henvendt sig direkte til skolens bygningsafdeling for at gøre opmærksom på den manglende bygningsvedligeholdelse.

- Min oplevelse har været, at det ikke har været noget, man har ønsket at blive konfronteret med. Ofte har forklaringen lydt på, at det var midlertidigt, og at det ville blive løst, men altså der er ikke sket ret meget i de år, jeg har gået på skolen. Og så mener jeg ikke, det er seriøst at kalde det et midlertidigt problem, siger han.

Ulrich Dethlef Jørgensen siger, han godt er bekendt med, at erhvervsskolerne, også Syddansk Erhvervsskole, de sidste to år og også i år fra regeringens side har været underlagt et årligt sparekrav på to procent, som muligvis også fortsætter i de kommende år.

- Selvfølgelig presser det økonomien på skolen. Men jeg mener stadig, skolen også selv har et ansvar for, hvad man vælger at bruge penge på, for der er jo andre af skolens bygninger, der er i betydelig bedre stand.

- Jeg mener sådan set bare, at det må være sådan, at hvis man mener, erhvervsuddannelserne er så vigtige, som det ofte bliver fremført i den offentlige debat, så må skolen også prioritere således, at de fysiske rammer, eleverne møder, afspejler det.

Erhvervsskole: Derfor er bygningen slidt

Avisen har forelagt Ulrich Dethlef Jørgensens kritik for Syddansk Erhvervsskoles kommunikationschef Lars Havelund.

Han medgiver, at de fysiske rammer har betydning for læringsmiljøet og forstår på den baggrund godt kritikken af, at ejendommen på Billedskærevej virker slidt.

Når bygningen har et vedligeholdelsesefterslæb skyldes det, siger han, at det har været overvejet at rive den ned.

- Derfor har vi ikke postet en masse penge i den i en periode. Men som tingene ser ud lige nu, bliver bygningen ikke revet ned. Derfor er der her for meget nylig lavet noget ny ventilation inde i bygningen, som end ikke er nået blive slået til endnu. Og her i løbet af foråret bliver der taget fat på den udvendige vedligeholdelse også, siger kommunikationschefen.

Lars Havelund tilføjer, at Billedskærervej 11 ikke er et udtryk for, hvordan skolens øvrige bygninger ser ud, og at skolen generelt arbejder på, at bygningerne skal fremstå tidssvarende.

Kritik af Syddansk Erhvervsskole: Man føler sig som B-holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce