Kriminel fortid: Fængslet for tyveri af lamper

Foto: © Nils Mogensen Svalebøg

Kriminel fortid: Fængslet for tyveri af lamper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årig mand tidligere dømt for berigelseskriminalitet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for indbrud og indbrudsforsøg i villaer i Odense

En 25-årig mand blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense, hvor han var sigtet for at have begået to indbrud i villaer samt et indbrudsforsøg, som blev stoppet af politiet.

Den 25-årige mand, som tidligere er dømt flere gange for berigelseskriminalitet, blev natten til mandag taget på fersk gerning af en politipatrulje, mens han og en medgerningsmand var i færd med at begå indbrud i en villa på Lindevej i Hunderupkvarteret. De to mænd blev taget med et koben, som den ene smed fra sig ved synet af patruljevognen.

Efter politiets opfattelse har manden flere indbrud på samvittigheden, så han er også sigtet for tyveri af en PH-lampe fra et vindue i en villa på Rosenlunden i Dalum. Dette indbrud blev også begået kort efter midnat natten til mandag, og her blev også brugt et koben til at bryde vinduet op med.

Desuden sigtes han for et indbrud natten til søndag mellem klokken 3.00 og 6.00 i en villa på Poppelvej, hvorfra der også er stjålet en PH-lampe. Her blev et vindue også brudt op med et koben, præcis som ved det øvrige indbrud og indbrudsforsøg.

Medgerningsmanden blev natten til mandag også anholdt og afhørt af politiet, men fordi han ikke har samme kriminelle fortid som den 25-årige, bliver han ikke fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Den 25-årige mand nægter alle tre forhold.

I grundlovsforhøret har han forklaret, at han gik på Lindevej rygende en joint sammen med sin kammerat, fordi han skulle hente sin mobiltelefon i en bil, og de mødes med endnu en kammerat på Dalumvej.

Han nægter også kendskab til det 38 centimeter sort-gule koben med hvid malingsafsmitning på kobenets tænder, politiet fandt ved villaen på Lindevej.

Anklageren krævede den 25-årige varetægtsfængslet i fire uger, mens forsvareren mente, der ikke var begrundet mistanke, og at de fodaftryk, der blev fundet på Lindevej, ikke kunne bruges noget som helst, ligesom brugen af koben er så tegneserieagtigt af en indbrudstyv med sæk og koben i hånden, at det ikke kan kædes sammen med den 25-årige.

- Der er utvivlsomt masser af indbrudstyve ude om natten, som alle går efter de samme ting som designermøbler og dyre lamper, og det gør ikke den sigtede skyldig, sagde forsvareren advokat Mogens Juhl.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 25-årige mand i fire uger frem til den 15. februar, fordi retten mener, der er begrundet mistanke om, at han er skyldig og er blevet taget på fersk gerning af politiet.

Kriminel fortid: Fængslet for tyveri af lamper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce