Kragsmindevej måtte ikke hedde Skovgaardsvej

Kragsmindevej gør ikke noget stort væsen af sig selv. Det meste af vejen er blot et hjulspor hen over en mark.

Kragsmindevej måtte ikke hedde Skovgaardsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kragsmindevej

5220 Odense SØ

Killerup

Den 7. september 1936 godkendte Odense Byråd en liste med nye navne til en lang række veje i Korsløkke sogn. Listen var lavet af byrådets tekniske udvalg og bestod af en kolonne med de gamle vejnavne og en kolonne med forslagene til de nye navne.

Nogle af vejene på listen havde aldrig haft rigtige officielle navne. I stedet var de beskrevet ud fra deres beliggenhed. For eksempel blev en vej beskrevet som 'Vej forbi Hindehøj'. Vejen, der lå mellem Skibhusene og Biskorup, blev opkaldt efter højen og kom derfor til at hedde Hindehøjvej. Lige så nem en opgave var det at navngive den vej, der i listen blev beskrevet som 'Vej forbi Kildegaard'. Den fik ganske enkelt navn efter gården Kildegaard syd for Biskorup og blev derfor kaldt Kildegaardsvej.

På listen var der også en vej, der blev beskrevet som 'Vej i Killerup forbi Skovgaard'. Vejen førte fra landsbyen Killerup i nordøstlig retning forbi gården Skovgård, og det burde have været en smal sag at følge sporet fra de foregående navngivninger og opkalde den efter denne gård.

Men byrådets tekniske udvalg havde samtidig foreslået, at nogle veje i en anden del af Korsløkke Sogn skulle opkaldes efter danske malere. En af malerne var P. C. Skovgaard (1817-1875), og derfor var navnet Skovgaardsvej allerede reserveret til en vej i den nordlige del af sognet. Da man ikke kunne have to veje med navnet Skovgaardsvej i sognet, måtte vejen forbi Skovgård hedde noget andet end Skovggaardsvej.

Vejen førte i retning af en gård ved navn Kragsminde, der lå sydøst for Kragsbjerggård, og derfor endte man med at kalde vejen for Kragsmindevej, når nu navnet Skovgaardsvej var optaget.

 

Kragsmindevej måtte ikke hedde Skovgaardsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce