Krævementalitet fra byrådspolitiker


Krævementalitet fra byrådspolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDBRUD: På forsiden af Odense-Fyn 20. juli er et referat af et besøg hos et byrådsmedlem og kriminalkommissær. Årsagen er et indbrud i ferietiden. Ret så banalt, idet han jo blot er én af mange, der rammes af denne voksende form for kriminalitet, som han ved skæbnens ironi burde have nedkæmpet.

Som byrådsmedlem har han lånt eller fået en computer af kommunen. Ud over sit byrådsarbejde er denne computer benyttet til ikke-byrådsrelateret arbejde som slægtsforskning samt opbevaring af sølvbryllup-fotos. Om kameraet også er en gave fra kommunen fremgår ikke af referatet.

Nu er computeren væk. Beklageligvis med indhold og fordi en ansøgning til Odense Kommune om at levere en cd-rom-brænder ikke bar frugt, findes ingen kopi. Bare ærgerligt. Nu håber han som andre, der har haft indbrud, at få det stjålne tilbage. Det vil snart vise sig, men ellers får han af sin eller kommunens forsikring udbetalt værdien til anskaffelse af en ny - forhåbentlig nu med cd-brænder.

Hvad er det for en krævementalitet, der får en vellønnet embedsmand (af borgerlig observans) og skattefrie diæter til ikke at gribe til egen lomme - men som en bistandsklient anmode kommunen om at få bevilget en cd-rom-brænder til en værdi af 300 kroner?

Når han selv er med til at beskære ydelser til enlige mødre, til svage, til gamle og til undervisning?

Burde der ikke være en moralsk grænse for, hvad en vellønnet embedsmand kan kræve?

Forhåbentlig er der tale om et enkeltstående tilfælde, eller skal vore politikere på samme måde som modtagere af boligsikring eller kontakthjælp underkastes løbende kontrol for begrænsning eller beskatning af sådanne "gaver"?

Kære embedsmænd og politikere: Væk med krævementaliteten. Vis uanset politisk observans at også I forstår alvoren i at spare. Til offeret for indbrud i særdeleshed: Se at komme til egen lomme og forbehold de offentlige midler til mindre bemidlede med udækkede behov.

Krævementalitet fra byrådspolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce