Kortfilms-vinder fra Odense tættere på Oscar

Irske Vincent Lambe vandt hovedprisen til OFF 2018 med sin kortfilm "Detained". Foto: Rico Feldfoss

Kortfilms-vinder fra Odense tættere på Oscar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets vinder af Odense International Film Festivals hovedpris, den irske kortfilm "Detainment", er blandt de 10 film, som er med i kapløbet om en Oscar.

Når Hollywood blænder op for den 91. udgave af The Academy Awards til februar, bliver det måske med en OFF-vinder blandt de nominerede. Kortfilmen "Detainment", der vandt OFF's hovedpris ved dette års festival, er blandt de 10 shortlistede kortfilm til den prestigefyldte Oscar.

At blive shortlistet betyder, at man er nået gennem det første nåleøje og er blandt de 10 film, der fortsat er med i kapløbet om en nominering og endelig den prestigefyldte Oscar.

Det var OFF's Oscar-kvalificerende H.C.A Award-jury, der sendte filmen videre til The Academy-nomineringsudvalget, som også er begejstret for kortfilmen, der er instrueret af irske Vincent Lambe.

- Filmen har nogle utrolig dygtige og på samme tid hjerteskærende præstationer fra to meget unge skuespillere. Sjældent støder man på en så gribende og slagkraftig film som denne. En fortælling om, hvordan vi alle længes efter at blive tilgivet, længes efter at blive elsket, lige meget hvor afskyelig en kriminalitet, vi har begået, udtalte jurymedlemmerne Iben Hjejle, Mads Riisom og Anders Refn efter deres kåring af vinderfilmen på OFF.

OFF-juryen bestående af Anders Rafn, Iben Hjejle og Mads Riisum pegede på
OFF-juryen bestående af Anders Rafn, Iben Hjejle og Mads Riisum pegede på "Detainment", som nu er tæt på at ende blandt de fem Oscar-nomierede kortfil. Foto: Line Svindt

Virkeligheden overgår fiktionen

"Detainment" handler om mordet på toårige James Bulger i 1993. Sagen om de to 10-årige drenge, der bortførte og myrdede den lille dreng, satte medierne på den anden ende og forbliver til stadighed en kæmpe sag i Englands bevidsthed.

Filmen er baseret på de rigtige optagelser af interviews og vidneudsagn fra sagen og illustrerer på nervepirrende vis, hvordan virkeligheden kan være mere frygtelig end fiktion.

De 10 shortlistede film er valgt ud af 140 film, der har kvalificeret sig i kategorien "Live action Short Film". Blandt de 10 er også vinder af OFF's "Storyteller Award" i kraft af den canadiske kortfilm "Fauve".

OFF har i fem år været Oscarkvalificerende og fra 2018 i hele fire kategorier: Hovedkonkurrencen, den danske konkurrence, animationskonkurrencen samt den nye dokumentarkonkurrence.

Kortfilms-vinder fra Odense tættere på Oscar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce