Kontorchef: Vi har haft uld i mund

Fangel Bioenergi fik i 2016 tilladelse til at øge antallet af transporter. Den beslutning har klagenævnet netop ophævet. Arkivfoto: Kim Rune

Kontorchef: Vi har haft uld i mund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø- og Fødevarenævnet har ophævet Odense Kommunens tillæg til Fangel Bioanlægs miljøgodkendelse. Tillægget var mangelfuldt på væsentlige punkter, fremgår det af afgørelsen. Kontorchef Christopher Mammen Rau tager afgørelsen til efterretning.

Hvad er din umiddelbare reaktion på Miljø- og Fødevarenævnets afgørelse?

- Den tager vi selvfølgelig til efterretning. Afgørelsen er endelig, og det har vi ikke noget at indvende imod.

Jeres sagsbehandling bliver kaldt mangelfuld på flere væsentlige punkter. Hvad siger du til det?

- Af afgørelsen fremgår det, at der mangler vurderinger, som kan lægges til grund for de forskellige vilkår i tillægget. Vurderingerne er foretaget - de fremgår blot ikke af tillægget til miljøgodkendelsen. De udvidelser, der er sket, er i orden indenfor de eksisterende godkendelser, men vi har ikke tydeligt tilkendegivet, at vi har foretaget vurderingerne og vist beregningerne.

I har lagt VVM-screeningen fra 2013 til grund for tilladelsen, men det mener Miljø- og Fødevarenævnet ikke var korrekt?

- Vi har vurderet, at man kunne give tilladelsen indenfor den eksisterende VVM-screening fra 2013, og den var dækkende for de udvidelser, der er tale om her. Det er en fejl fra vores side. Den beslutning var ikke korrekt.

Har I sjusket med sagsbehandlingen?

- Jeg mener ikke, vi har sjusket. Vi skulle have været mere tydelige omkring vurderinger og beregninger. Vi har måske haft lidt for meget uld i mund i forhold til vilkårene for transporten. Det vil vi hanke op i. Det vil fremstå mere klart og tydeligt.

En ny ansøgning om udvidelse af Fangel Biogas er på vej i systemet. Gør det afgørelsen fra Miljø- og Fødevarenævnet overflødig?

- Ja, det gør det jo på den måde, at vi starter jo helt forfra med en helt ny miljøgodkendelse, en decideret VVM-redegørelse, et kommuneplantillæg og en lokalplan. Her i januar bliver et forslagt lagt frem til politisk behandling. Herefter er der høring og formentlig endelig godkendelse efter sommerferien, hvis udvalg og byråd vil give de nødvendige tilladelser.

Naboerne har jo kæmpet imod udvidelse af anlægget i årevis. En ny miljøgodkendelse vil formentlig blive påklaget?

- Det ville ikke undre, hvis der bliver klaget igen. Vi er godt klar over, at naboerne er meget opmærksomme på det her, og det betyder også, at vi skal være særdeles tydelige i vores formuleringer, så det ikke er op til en fortolkning, hvad virksomheden må og ikke må.

Kontorchef: Vi har haft uld i mund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce