Konsulent skal lede Færdselsskolen

Arrangementer-ne for børn, der skal lære at klare sig i trafikken, har været mange. Et af dem foregik i august 2002 på cykelbanen, da Odense Cykle Klub og Færdselsskolen gik sammen om et banetræf for byens 6. klasser.
Foto: Peter Leth-Larsen

Konsulent skal lede Færdselsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKIFTE: Ny leder skal stå for både naturskole, museum og færdselsskolen

ODENSE: Når Ove Rasmussen, leder af Færdselsskolen gennem 36 år, går på pension ved årsskiftet, skal han afløses af en mangeårig kollega fra kommunens Skoleafdeling.

Stillingen har ikke været slået op, men i stedet har skolechef Jørgen Schaldemose udpeget skolekonsulent Karsten Henningsen til jobbet.

- Vi har foretaget en intern omrokering i skolekonsulenternes opgaver, da vi ikke har penge til nye konsulentstillinger, siger Jørgen Schaldemose.

Karsten Henningsen har hidtil været leder af naturskolen på Vikkelsø og museet om Anden Verdenskrig i Brandts Passage.

Ingen nedprioritering

Dette arbejde skal han fortsat varetage ved siden af ledelsen af Færdselsskolen. Derimod skal han ikke længere have opgaver inden for efter- og videreuddannelse af lærere.

Jørgen Schaldemose afviser, at den nye konstruktion er en nedprioritering af Færdselsskolen.

Skoleafdelingen lagde i eftersommeren op til, at stillingen som leder af Færdselsskolen helt skulle nedlægges, ligesom øvelsesanlægget på Risingsvej skulle jævnes med jorden.

Hensigten var at opnå en besparelse i Skoleafdelingen.

Politikerne i Børn- og Ungeudvalget nægtede at acceptere denne forringelse af skolebørnenes sikkerhed. De pålagde Skoleafdelingen at finde besparelsen på anden måde.

7000 elever hvert år

Færdselsskolen bruges årligt af op mod 7000 elever fra alle børnehaveklasserne, 4. og 5. klasserne og specialklasserne.

De trænes i at gå, cykle og køre gokart på det virkelighedstro anlæg med lysreguleringer, hajtænder, fodgængerfelter og rigtige små vejbaner.

Anlægget er efterhånden noget nedslidt, så det skal renoveres med ny asfalt for cirka 600.000 kroner.

Det vil imidlertid tidligst kunne ske i 2005 med en mulig bevilling fra skolernes budget til modernisering og renovering.

I sin oprindelige spareplan påtænkte Skoleafdelingen dels at lukke anlægget og dels at investere i et mobilt anlæg, som skulle stilles op rundt omkring i skolegårdene.

Den nye færdselskonsulent, Karsten Henningsen, har ingen erfaring inden for sit nye område, men han har været ude hos Ove Rasmussen for at blive sat ind i sagerne.

- Meget af planlægningen er jo lavet, ligesom det meste af undervisningen forestås af politiet. Så det vil køre som "business as usual", siger Jørgen Schaldemose.

Konsulent skal lede Færdselsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce