Venstre i Odense får ikke flertal til et forslag om, at socialrådgivere kan få højere løn ved at få ledige i job.

Venstre i Odense Byråd får ikke flertal for et forslag om, at en udvalgt gruppe socialrådgivere i en etårig forsøgsordning skal belønnes med højere løn - såkaldt resultatløn - hvis de er i stand til at få ekstra mange ledige i arbejde.

Minimum 14 af 15 i det røde flertal, nemlig Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF, siger nej, og det samme gør de tre konservative byrådsmedlemmer med rådmand Steen Møller, Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i spidsen. Dermed kan forslaget ikke samle flertal.

Baggrunden for Venstres forslag er, at Odense Kommune økonomisk presses næsten helt ud over kanten, hvis man ikke i de kommende få år lykkes med at få flere af de cirka 6500 såkaldte arbejdsmarkedsparate i job. Disse odenseaneres eneste udfordring er, at de er uden job. De er altså ikke belastet af andre sociale problemer.

Brændende platform

Venstre ønsker at smide en gulerod på bordet i form af højere løn til en udvalg gruppe socialrådgivere, når de vel at mærke sørger for, at flere af de ledige kommer i arbejde,

- Vi skal belønne de medarbejdere, der gør en ekstraordinær indsats. Vi står økonomisk på en brændende platform, så vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt for at skaffe folk i arbejde, siger byrådsmedlem Christoffer Lilleholt (V).

Rådmand Steen Møller (K) erklærer sig som en varm tilhænger af bonusordninger og resultatløn, bare ikke i det aktuelle tilfælde.

- Vi har lavet en stor omorganisering, så alle 1400 medarbejdere arbejder med kerneområdet, nemlig at få folk i arbejde. Den satsning skal have chancen, siger han.

S, EL og SF bryder sig i al almindelighed ikke om forslaget.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende tirsdag.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.