Konservativt ikon på vej i skammekrog

John Christmas Møller, konservativ politiker berømt fra besættelsestiden, er hædret med en statue i Kongens Have. Der er planer om at fjerne ham og "byforvise" ham til et villakvarter.
Foto: John Fredy

Konservativt ikon på vej i skammekrog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi kan ikke være bekendt ikke at finde en central placering til Christmas Møller, siger vice- borgmester

- Flyt Robert Jacobsen-skulpturen fra Flakhaven og ud i Kragsbjerg-kvarteret. Så kan der blive plads til et af de helt store politiske ikoner fra besættelsestiden, siger Alex Ahrendtsen (DF) og viceborgmester i Odense.

- Det er sagt lidt som en provokation, men på mig virkede det altså også som en provokation, at John Christmas Møller-statuen er godt på vej fra sin centrale placering i Kongens Have til et af byens villakvarterer.

- Fint nok, at haven lægges om, men det skal ikke gå ud over så stor en politiker. Og jeg forstår slet ikke de konservative og borgmester Jan Boye. Hvor er deres historiske bevidsthed, spørger Ahrendtsen.

- Christmas Møller-statuen hædrer en politiker, som gik mod strømmen i besættelsestiden. Han flygtede til London og holdt taler til danskerne fra England. Han var valgt til Folketinget på Fyn fra 1920 til 1941. Det giver ingen mening at deportere ham til et boligområde, hvor skulpturen både er for stor - og alligevel for usynlig, siger viceborgmesteren.

- Vi har en politiker, vi kan være stolte af. Han blev valgt i Odense, og han var en central figur under krigen. Så vi skal også give ham en central placering i byen. På Flakhaven, I. Vilhelm Werners eller i Asylgade. Et sted med historiske rødder, siger viceborgmester Alex Ahrendtsen (DF).

Han har protesteret over flytningen ved et møde i Odense By's Kunstfond og regner med, at protesten bliver taget til efterretning i forvaltningen.

Konservativt ikon på vej i skammekrog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce