Konservative ønsker alt frem om aktie-salg


Konservative ønsker alt frem om aktie-salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

elsam-sagen: Alle papirer kræves fremlagt for byråd og offentlighed

odense: Alle papirer, der kan belyse anbefalingen af et salg af kommunens Elsam-aktier, skal frem i lyset.

Det kræver den konservative byrådsgruppe efter sit møde i aftes.

- Vi beder nu borgmester Anker Boye (S) om at lægge alle papirer i sagen frem for hele byrådet og også gerne for offentligheden, siger Lars Havelund (K), der har været yderst kritisk over for Borgmesterforvaltningens håndtering af sagen.

- Der skal være fuld åbenhed om sagen. Vi ved ikke, hvad der ligger af papirer på rådhuset, derfor ønsker vi dem fremlagt, understreger han.

Onsdag, hvor byrådet alligevel samles til en orientering om kommunens nye struktur, forventer stadsdirektør Jørgen Clausen at kunne lægge en redegørelse frem for byrådet. Den skal belyse hele forløbet i Elsam-sagen.

Byrådet vedtog den 1. september at sælge aktierne. Det skete på baggrund af bl.a. oplysninger fra det eksterne rådgivningsfirma Deloitte.

- Vi fik dengang en kun få sider lang konklusion, men vi ønsker at se alle de papirer, der nødvendigvis må ligge til grund for konklusionen. Det er de papirer, vi ønsker lagt frem for hele byrådet og offentligheden, fortsætter Lars Havelund.

Statsamtet kontaktet

I dag modtager Statsamtet Sønderjylland, der er tilsynsmyndighed for kommunerne i Fyns Amt, en anmodning fra Borgerlisten i Odense om at se på sagen.

- Borgerlisten er bekymret for, om Odense Byråd efter rådgivning fra Borgmesterforvaltningen har truffet beslutning om at sælge aktierne på et for spinkelt grundlag, skriver formanden Alfred Hansen i anmodningen.

Per Berga Rasmussen, der i går her i avisen luftede muligheden for at lade statsamtet se på sagen, vil godt høre orienteringen til byrådet i morgen, inden han eventuelt anmoder om en undersøgelse.

Stiftamtmand Torben Sørensen, Statsamtet Sønderjylland, siger til Stiftstidende, at alene en ændring i aktiekursen ikke er nok til, at statsamtet vil gå ind i Elsam-sagen.

Konservative ønsker alt frem om aktie-salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce