Kons: Lysreklamer skal ikke være tilfældige

Sådan kunne diodereklamerne komme til at se ud på højhuset midt i Odense. Venstre siger ja til hele pakken. Andre partier er enten direkte imod eller vil kun være med til dele af det.

Kons: Lysreklamer skal ikke være tilfældige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem opfordrer til, at sag tages af dagsordenen til byrådsmøde i eftermiddag

Odense: Politikerne i byrådet er totalt splittet i spørgsmålet om, hvor mange store diodereklameskilte der må sættes op på høje bygninger i centrum af Odense.

Nu forsøger Konservative at få behandlet sagen på en sådan måde, at det - med byrådsmedlem Lars Havelunds ord - ikke bliver tilfældigheder, der kommer til at regere.

Venstre og rådmand Jane Jegind går ind for, at lysreklamerne må vinde indpas, mens Enhedslisten og SF er totalt imod.

Imellem de to holdninger ligger Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som i det aktuelle tilfælde siger ja til en lysreklame på toppen af Bikuben-bygningen, men ikke en lodret ned ad bygningen vendt ud mod Vestergade og Odense Rådhus.

Der kommer andre sager

Lars Havelund var ikke med til det møde i By- og Kulturudvalget, hvor sagen blev behandlet, og han siger nu:

- Vi foreslår på dagens byrådsmøde at tage sagen tilbage til fornyet behandling i udvalget. Det vil være ærgerligt, hvis tilfældigheder kommer til at råde, om en grundejer får lov til at reklamere eller ej.

- Der vil i de kommende år komme lignende sager om lysreklamer både i centrum og på havnen, hvor der også gives mulighed for bygninger, der efter Odense-forhold er meget høje. Derfor synes Konservative, at vi skal tage en runde mere om sagen, siger han.

Venstre har som et mindretal i By- og Kultur- udvalget bedt om at få sagen på byrådsdagsordenen. Partiet har brugt den såkaldte standsningsret, som kan anvendes af partier, der i et fagudvalg kommer i mindretal.

På den måde får de debatten ud til offentligheden på et åbent byrådsmøde i stedet for kun bag lukkede døre på et fagudvalgsmøde.

Kons: Lysreklamer skal ikke være tilfældige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce