Ved 19.30-tiden mandag aften har Fyns Politi fået fem henvendelser om mulig brandstifter på overvågningsvideo.

Fyns Politi frigav mandag to overvågningsvideoer og et stillfoto af en mulig gerningsmand til en hel serie påsatte brande i Odense.

Så snart videoerne blev offentliggjort af de lokale medier, gik læserne og seerne i gang med at dele dem på de sociale medier.

Ifølge vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi har det ved 19.30-tiden ført til fem henvendelser fra borgere, der måske ved noget, som politiet kan bruge i efterforskningen.

- Heraf går de tre på konkrete navne, som vi nu skal have tjekket op på, siger han uden at være mere konkret på nuværende tidspunkt.

I sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense i 2011, var det en kornet og meget dårlig overvågningsvideo fra Friluftsbadet, der var med til at fælde gerningsmanden. Blandt andet fordi hans egen ekskone genkendte ham på påklædningen og gangen.

Og ifølge Justesen må nogen kunne genkende ham.

- Det er stadig vores opfattelse, at han har et lokalkendskab, som han sagde til fyens.dk tidligere på dagen.

Overvågningskameraet, der filmede den ukendte mand, er kun knapt 100 meter fra Dyrup Kirke, hvor der blev påsat en brand kort efter han blev filmet.

Få overblikket over de påsatte brande her


  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
2
Brandstifter stjal dunk før påsatte Odense-brande

Brandstifter stjal dunk før påsatte Odense-brande

Politiet har nu fået 28 henvendelser om brandstifteren

Politiet har nu fået 28 henvendelser om brandstifteren

Brandstiftersag: Politiet får mange tip efter video