Kongens Have: En menu til hver teaterforestilling

Medejer Stig Berthelsen og køkkenchef Niklas J. Jensen er klar til at tage mod gæster i den genåbnede restaurant Kongens Have, hvor der er gamle plakater fra Odense Teater på væggene. Foto: Nils Svalebøg

Kongens Have: En menu til hver teaterforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurantdelen af Kongens Have i Odense Teaters bygning er netop genåbnet og vil prøve med et nyt kulinarisk koncept.

Hver gang, der kommer en ny forestilling på Odense Teaters store scene, kommer der en ny menu på Restaurant Kongens Have. Efter forpagterskifte og ny-indretning er Café & Restaurant Kongens Have i teaterbygningen nu helt klar, og det sker præcis samtidig med, at en ny sæson er begyndt i byens gamle teater.

Allerede for et par uger siden åbnede café-delen af Kongens Have i stueetagen, og nu er restaurant-delen på 1. sal altså også klar. Med en indretning med varme farver og tydelige signaler i form af originale gamle plakater om, at restauranten er en del af teatret.

Medejer Stig Berthelsen fortæller, at man gerne ser, at teaterpublikummet spiser på restauranten inden forestillingen, køber et glas vin i teaterbaren, som Kongens Have også driver, i pausen og vender tilbage til Kongens Have til en cocktail efter tæppefald.

- Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med teatret, siden vi overtog forpagtningen, siger Stig Berthelsen, der driver Kongens Have sammen med Morten Bay og Leo Rebaz. Og som i øvrigt også råder over selskabs- og mødelokaler længere oppe i teaterbygningen.

Restaurant Kongens Haves nye køkkenchef, Niklas J. Jensen med den dessert, der er på den øjeblikkelige menu, og som har hvid chokolade som grundingrediens. Foto: Nils Svalebøg
Restaurant Kongens Haves nye køkkenchef, Niklas J. Jensen med den dessert, der er på den øjeblikkelige menu, og som har hvid chokolade som grundingrediens. Foto: Nils Svalebøg

Family style

Naturligvis er det ikke kun teatergæster, der kan spise i den nyindrettede restaurant, hvor Niklas J. Jensen er ansat som køkkenchef. Sammen med ejerne har køkkenchefen udviklet et koncept, hvor der er en fast menu - som altså skifter med forestillingerne. Den kan tages i en hurtig version, der passer godt til teatergæsterne, eller som hele pakken med ost, dessert, kaffe og petit four for dem med bedre tid.

Det særlige ved menuen er, at den bliver i det, der kaldes family style. Det vil sige, at der i stedet for færdig-anrettede tallerkener kommer skåle på bordet. I stedet for det kendte koncept med tre retter kommer en teatermenu til at bestå af tre serveringer, hvor gæsterne omkring bordet selv kan øse op.

- Det er sådan, det foregår på de steder, vi selv godt kan lide at komme, siger medejer Stig Berthelsen, som godt kan lide den mere uformelle stil. Og er sikker på at teatergæsterne vil tage godt imod den.

- Folk, der går i teatret, kan godt lide at blive udfordret, siger han.

En udfordring er jobbet som køkkenchef også for Niklas J. Jensen, der blev udlært som kok for halvandet år siden og har arbejdet på Mash og Franck A.

- Det er en kæmpe udfordring, for det er min første ledende stilling, men det er jo det med selv at bestemme, vi alle drømmer om, siger Niklas J. Jensen, der har som mantra, at han hellere vil lave mad, der smager godt end at binde sig til en bestemt slags køkken-type.

Sammen med de nye ejere, vil han gerne stå på mål for et restaurantbesøg, der bliver uformelt og i samklang med resten af teaterbygningen.

Niklas J. Jensen er ny køkkenchef i Kongens Have. Foto: Nils Svalebøg
Niklas J. Jensen er ny køkkenchef i Kongens Have. Foto: Nils Svalebøg
Varmere farver og en uformel indretning er noget af det, den nye version af Kongens Have har at byde på, fortæller køkkenchef Niklas J. Jensen og medejer Stig Berthelsen. Foto: Nils Svalebøg
Varmere farver og en uformel indretning er noget af det, den nye version af Kongens Have har at byde på, fortæller køkkenchef Niklas J. Jensen og medejer Stig Berthelsen. Foto: Nils Svalebøg
Det originale ur fra Odense Teaters billetkontor anno 1914 er kommet op på væggen i restauranten. Foto: Nils Svalebøg
Det originale ur fra Odense Teaters billetkontor anno 1914 er kommet op på væggen i restauranten. Foto: Nils Svalebøg
Gamle plakater fra Odense Teaters magasiner er kommet op på væggende i Restaurant Kongens Have. Foto: Nils Svalebøg
Gamle plakater fra Odense Teaters magasiner er kommet op på væggende i Restaurant Kongens Have. Foto: Nils Svalebøg
Restaurant Kongens Haves nye køkkenchef, Niklas J. Jensen med den dessert, der er på den øjeblikkelige menu, og som har hvid chokolade som grundingrediens. Foto: Nils Svalebøg
Restaurant Kongens Haves nye køkkenchef, Niklas J. Jensen med den dessert, der er på den øjeblikkelige menu, og som har hvid chokolade som grundingrediens. Foto: Nils Svalebøg
Restaurant Kongens Haves nye køkkenchef, Niklas J. Jensen med den dessert, der er på den øjeblikkelige menu, og som har hvid chokolade som grundingrediens. Foto: Nils Svalebøg
Restaurant Kongens Haves nye køkkenchef, Niklas J. Jensen med den dessert, der er på den øjeblikkelige menu, og som har hvid chokolade som grundingrediens. Foto: Nils Svalebøg
Stig Berthelsen er en af tre ejere i Café og Restaurant Kongens Have. Foto: Nils Svalebøg
Stig Berthelsen er en af tre ejere i Café og Restaurant Kongens Have. Foto: Nils Svalebøg

Kongens Have: En menu til hver teaterforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce