Der udbrød stort slagsmål fredag aften under koncert med rapperen Gilli og gruppen Molotov Movement.

Opdateret klokken 16.45 med flere oplysninger og videoklip.

Omkring 30 mennesker kom op at toppes på Posten i Odense fredag aften. Under en koncert med rapperen Gilli og rapgruppen Molotov Movement opstod der uenigheder mellem bandet og nogle tilhørere, og det udviklede sig til regulært slagsmål.

- En fra bandet og en fra publikum kom op at toppes. Og så udviklede det sig derfra, fortæller vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi. Da politiet ankom til stedet har slagsmålet rykket sig udenfor

På adskillige videoklip sendt til fyens.dk kan man se tumult og råben foran scenen, og folk der forsøger at forhindre slagsmålet i at udvikle sig.

Julie, der var til koncerten med sin 16-årige lillebror og 14-årige lillesøster, har filmet de videoklip, som du kan se her på siden. Hun synes ikke, at sikkerheden var i orden.

- Min lillebror blev angrebet af tre andre i starten koncerten. Vagterne så det, men gjorde ingenting. Han fik en bule i hovedet, fortæller hun, der ikke ønsker at stå frem med efternavn.

Vagtchef Steen Nyland ved Fyns Politi har dog ikke belæg for at sige, at sikkerheden ikke skulle være i orden.

- Jeg ved, at der var indkaldt ekstra sikkerhedspersonale til koncerten. Men så snart slagsmålet rykker udenfor, ophører personalets ansvar. Det er så at sige der, vi kommer ind i billedet, forklarer han.

To personer blev anholdt efter slagsmålet, hvor ingen ifølge politiet kom alvorligt til skade. De to bliver sigtet efter ordensbekendtgørelsen, fortæller Steen Nyland.

Koncerten med Molotov Movement var den første på bandets nye turne.

Postens leder, Morten Østlund, var til stede under slagsmålet. Han fortæller til BT.dk, at han er dybt rystet over hændelsen.

- Det her er en meget, meget mærkelig situation for os. Vi har jo aldrig prøvet, at en hopper ned fra scenen og slår publikum. Selvfølgelig har de på en eller anden måde følt sig provokeret. Men det retfærdiggør ikke, at man hopper ned og er fysisk mod publikum. Vi er pænt rystet over episoden, siger han til BT.dk.

- Der er en gæst, som åbenbart provokerer en af de optrædende nok til, at en anden reagerer og slår vedkommende. Det verbale er jo ligegyldigt. Når man står på scenen og optræder, skal man være cool nok til at være ligeglad med, hvad der bliver råbt af en. Det har været nogle verbale skærmydsler, og hvad der er sagt og gjort, skal jeg ikke kunne gengive. Det var hvert fald for vores vedkommende helt unødvendigt, siger Morten Østlund til nyhedssiden.

Ifølge BT.dk vil Morten Østlund ikke give Molotov Movement lov til at besøge Posten igen.

Video 1 fra Posten

Video 2 fra Posten

Video 3 fra Posten

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
Rystet leder på Posten: - Vi har aldrig oplevet et band øve vold mod publikum

Rystet leder på Posten: - Vi har aldrig oplevet et band øve vold mod publikum