Hverken Odense Kommune eller den nu forhenværende chef Hanne Sørud vil udtale sig om årsagen til hendes fratrædelse.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune skal have ny koncernchef for området "Virksomhed og Arbejdskraft".

Den hidtidige chef, Hanne Sørud, er stoppet med øjeblikkelig virkning, men hverken Hanne Sørud selv eller administrerende direktør René Junker ønsker at udtale sig om årsagen:

- Vi blev enige om at stoppe samarbejdet, og nu går der en proces i gang med at finde en afløser, siger René Junker.

Der er fem koncernchefer i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, alle såkaldte niveau 2-chefer, lige under den administrerende direktør. Den nye direktør skal arbejde med at få de jobparate ledige i arbejde og er samtidig ansvarlig for kommunens virksomhedsservice.

- Som chef skal man etablere det antal træningsbaner i form af løntilskud og praktikker, som vi har brug for, og få et sammenspil med resten af organisationen i forhold til det flow, der skal være af borgere overordnet set. Derudover skal man sidde i forskellige strategiske politiske forum, for vi bruger meget tid på at få byens virksomheder med og lave netværk og samarbejde, siger René Junker.

- Overordnet set er det en kombination af at arbejde på det strategiske niveau og så dykke ned i driften og lave overordnet styring via de chefer og ledere, man har.

Hanne Sørud blev ansat i Odense Kommune som chef for Borgerservice i 2006. Før det var hun chef for DR Fyn og generalsekretær i Ungdomsringen, en sammenslutning af 1200 fritids- og ungdomsklubber i Danmark.

Hanne Sørud vil få løn og pension et år frem i tiden, svarende til omkring en million kroner.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).