Den 18-årige gymnasieelev, som torsdag formiddag blev dræbt i en højresvingsulykke i det sydlige Odense, havde otte sekunder til at cykle over krydset. Det fortæller Odense Kommunes afdeling for trafiksikkerhed, som er dybt berørt over ulykken.

Otte sekunder. Det er så længe, der er grønt for cyklister i krydset mellem Svendborgvej og Drejebænken i det sydlige Odense, hvor 18-årige Josephine Alexandra Smith torsdag formiddag blev dræbt i en højresvingsulykke. Det burde være lang nok tid for cyklister at nå over krydset, forklarer Odense Kommunes afdeling for trafiksikkerhed, hvis ansatte er dybt berørte over ulykken.

Det er ikke et uheldsbelastet kryds. Mig bekendt er det første gang, der sker en højresvingsulykke i det kryds.

Rasmus Bach Mandø, Odense Kommune

- Det er selvfølgelig dybt beklageligt, og det er vi rigtig kede af herinde, hvor vi arbejder med trafik og sikkerhed, fortæller Rasmus Bach Mandø, Odense Kommune.

Ulykken skete i krydset ved Svendborgvej og Drejebænken i det sydlige Odense - et kryds hvor der ifølge kommunens afdeling for trafiksikkerhed ikke normalt sker højresvingsulykker.

- Det er ikke et uheldsbelastet kryds. Mig bekendt er det første gang, der sker en højresvingsulykke i det kryds, forklarer han.

Undersøgelser af lyskrydset har vist, at uheldet ikke burde kunne ske, idet der er rødt for cyklister, mens der er grønt for biler - og omvendt. Det er ifølge Rasmus Bach Mandø netop lavet for så vidt muligt at undgå, at der sker ulykker mellem biler og cyklister.

- Sådan som lyskrydset er indrettet, burde der ikke kunne ske en konflikt af den type, der er sket her. Jeg mener, at der er grønt i otte sekunder for cyklister.

- Er det nok?

- Ja, der er jo en rømningstid herefter, hvor der skiftes retning i et lyskryds. Når cyklisterne har grønt, har de andre rødt, og så bør der ikke kunne ske det, der er sket, siger Rasmus Bach Mandø fra Odense Kommunes afdeling for trafiksikkerhed.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
6
Højresvingsulykke: Lastbilchauffør får en bøde

Højresvingsulykke: Lastbilchauffør får en bøde

14
Se video: Så længe er der grønt lys for cyklister i ulykkeskryds

Se video: Så længe er der grønt lys for cyklister i ulykkeskryds

18-årig dræbt i trafikulykke: Chaufførens skyld afgøres fredag formiddag

18-årig dræbt i trafikulykke: Chaufførens skyld afgøres fredag formiddag