Kommunen: Ingen fejl i hjælp til offer


Kommunen: Ingen fejl i hjælp til offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp til 13-årig pige, der er blevet seksuelt misbrugt har ikke været for længe undervejs, mener chef for børne- og ungeafdelingen

ODENSE: Hun blev misbrugt seksuelt gennem flere år af sine to stedbrødre, men først da en lærer fattede mistanke, fortalte pigen om de mange overgreb. Familien til den 13-årige pige luftede i går nogle frustrationer over den hjælp, som Odense Kommune efterfølgende har ydet pigen. En hjælp som de mener, kom alt for sent. Men det afviser chefen for børne- og familieafdelingen.

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag yderligere, men det er ikke unormalt, at man skal vente 14 dage på af få psykologhjælp. Vi vurderer i den enkelte situation, hvilke indsatser der er brug for, og så sørger vi for at etablere hjælpen hurtigst muligt, fortæller Lone Tue Hansen.

Politianmeldelse eller ej

Når der er mistanke om, at et barn er blevet udsat for seksuelt misbrug, starter et større apparat hos børne- og familieafdelingen. Kort fortalt bliver en socialrådgiver sat på sagen og skal vurdere om mistanken er så konkret, at der er baggrund for en politianmeldelse. Herefter finder socialrådgiveren ud af, hvad man kan gøre for, at overgrebene ikke fortsætter. Det kan være nødvendigt at fjerne barnet fra familien eller at flytte hele familien, alt efter hvordan forholdene og situationen er.

- Hvornår, der kommer en psykolog på banen, afhænger meget af sagen og situationen. Hvis overgrebet lige er sket, og der er tale om en akut krise, så kan det gå meget hurtigt, forklarer Lone Tue Hansen.

Både skoler, institutioner, politi og familier kan rette henvendelse til børne- og familieafdelingen, hvis der er mistanke om, at et barn er blevet udsat for et seksuelt overgreb. Ud over disse overgreb hjælper afdelingen også børn med andre trivselsproblemer som eksempelvis alkoholmisbrug blandt forældrene eller dødsfald samt generelt børn, der har særlige behov.

Kommunen: Ingen fejl i hjælp til offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce