Kommune vil fyre souschef: Reagerede ikke på mistanker om overgreb

Odense Kommune vil fyre Stige Skoles souschef Jens Otto Dalhøj, fordi han har undladt at reagere på flere forældres henvendelser om mistanke om krænkelser af deres børn. En 55-årig tidligere pædagogmedhjælper blev i december dømt for at befamle og krænke 22 piger. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Kommune vil fyre souschef: Reagerede ikke på mistanker om overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune har mistet tilliden til souschef på Stige Skole, efter en tidligere pædagogmedhjælper er blevet dømt for at have krænket 22 piger. Nu er souschefen indstillet til afskedigelse.

Tilliden er væk. Og derfor skal Stige Skole have ny souschef.

Sagen om den tidligere pædagogmedhjælper, der i december blev dømt halvandet års fængsel for gennem 16 år at have befamlet og krænket 22 skolepiger, får nu også konsekvenser for Stige Skoles souschef Jens Otto Dalhøj.

- Jeg har vurderet, at vi ikke længere kan have tillid til souschefen, og derfor er han fritaget for tjeneste og indstillet til afskedigelse, fortæller skolechef i Odense Kommune Nikolaj Juul Jørgensen.

Det skete onsdag, efter Nikolaj Juul Jørgensen siden nytår har undersøgt flere forældres forklaringer om, hvordan de fortalte Jens Otto Dalhøj om krænkelserne, men at intet skete.

- Undersøgelsen har bekræftet billedet af, at flere forskellige gennem flere år har forsøgt at få skoleledelsen i tale, men at der ikke er sket noget. Det er en stærk beklagelig sag, og det har jeg også udtrykt personligt over for forældrene. Man skal selvfølgelig trygt kunne aflevere sine børn i skole, siger Nikolaj Juul Jørgensen.

- Vi er alle meget berørte af sagen

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jens Otto Dalhøj, men Erling Pedersen, der er leder for Skolefællesskabet Odense Nord - som Stige Skole er del af - siger:

- Vi er alle meget berørte af sagen. Nu skal vi lige synke det, og så skal vi få alle årerne i vandet igen, så båden kan få den rette kurs og rigtige fart.

Den 55-årige pædagogmedhjælper har gennem hele sagen nægtet sig skyldig og har anket dommen til landsretten. Der vil den blive behandlet efter sommerferien, og indtil det sker, er han varetægsfængslet.

Kommune vil fyre souschef: Reagerede ikke på mistanker om overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce