Kommune fik ret i retten


Kommune fik ret i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var nødvendigt og rigtigt, at Odense Kommune stoppede samarbejdet med Bullerup Børnehave, mener landsretten

Bullerup: Den havde ikke alene ret til at gribe ind.

Odense Kommune havde faktisk pligt til at afbryde samarbejdet med den selvejende institution Bullerup Børnehave dengang i februar 2008.

Det har landsretten netop bestemt og sætter dermed et i hvert fald foreløbigt punktum i den meget omdiskuterede strid.

- Vi har fået medhold, rigtig meget medhold, konstaterer en tilfreds institutionschef i Odense Kommune, Britta Carl.

Bullerup Børnehave var dengang i 2008 en selvejende institution, men med en såkaldt driftsoverenskomst anviste Odense Kommune børn til børnehaven og førte også tilsyn med stedet.

Men dårlig økonomi, samarbejdsproblemer, henvendelser fra bekymrede forældre, en opsigelse fra lederen og en bestyrelse, der valgte at nedlægge sig selv, gjorde, at kommunen 26. februar 2008 opsagde driftsoverenskomsten med øjeblikkelig virkning.

- Det var et vidtrækkende indgreb, men vi kunne ikke se på, at børnene ikke fik en ordentlig behandling. Vi syntes ikke, vi kunne gøre andet for at sikre børnenes tarv. Og nu har vi rettens ord for, at det var rigtigt, forklarer Britta Carl.

En sjælden sag

Pædagogerne og flere af børnene fortsatte imidlertid deres hverdag i Bullerup-børnehaven, der et halvt år efter blev oprettet som en privat en af slagsen.

Her har den nuværende bestyrelsesformand Peter Topp Jensen været med til at stævne kommunen, og han er ikke begejstret for landsrettens ord:

- Jeg erkender, der var store samarbejdsproblemer i børnehaven, men hvorfor kunne kommunen ikke give os 14 dage til at finde en ny bestyrelse, der kunne ansætte en ny leder, i stedet for at opsige driftsoverenskomsten fra den ene dag til den anden, spørger han.

Samme holdning har Morten Kyst, der er sekretariatschef i Daginstitutionernes Lands-Organisation.

Han understreger, at han endnu ikke har læst dommens detaljer, men er overordnet "forundret" over afgørelsen og tilføjer, at striden er meget udsædvanlig.

- Vi ser heldigvis stort set aldrig den slags sager.

Peter Topp Jensen og det øvrige hold fra Bullerup overvejer nu, om sagen skal ankes.

Kommune fik ret i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce