Parkeringskontrol Nord, som står for kontrollen i Odense, har tidligere fået massiv kritik i andre kommuner. Der er dog intet, der tyder på, at der skulle være problemer i Odense, lyder det fra kommunen.

Odense: - Vi må bare konstatere, at Parkeringskontrol Nord er blevet en ren pengemaskine, og det er sådan, det er. Jeg synes, p-vagterne har været meget emsige.

Sådan sagde borgmester i Hjørring Arne Boelt (S) i 2011 til Nordjyske.dk om Parkeringskontrol Nord, som i dag også varetager p-kontrollen i Odense.

Borgmesterens kritik kom efter, at et brudepar havde fået en p-afgift for at holde foran rådhuset, mens de blev gift. Denne episode var en del af årsagen til, at Hjørring Kommune efterfølgende opsagde samarbejdet med Parkeringskontrol Nord.

Parkeringskontrol Nord udspringer fra Aalborg Kommune, men står for p-kontrollen i 24 kommuner over hele landet.

Ud over Hjørring har Brønderslev Kommune også opsagt samarbejdet med Parkeringskontrol Nord. Der har også været massiv kritik af kontrollen i flere andre byer. Det gælder Frederikshavn, Esbjerg, Glostrup og Vodskov, som ligger nord for Aalborg.

Ingen problemer i Odense

Parkeringskontrol Nord også kaldet P Nord har stået for kontrollen i Odense siden december, og ifølge kommunen er der intet, der tyder på problemer.

Heller ikke selv om beboerne på et lille lukket vænge nu har oplevet at få bøder på stribe for at holde, hvor de plejede, som man kan læse andetsteds.

- Det er min oplevelse, at P Nord har løst opgaven meget gelinde, siger afdelingschef Thomas Østergaard fra Drift og Anlæg.

- Det er relativt få sager, som jeg har hørt om, hvor folk ikke kunne forstå deres parkeringsafgift. Men det er ikke noget, jeg har statistik på, for det er trods alt stadig relativt nyt. I bund og grund er der ikke nogen forandring fra, da politiet varetog opgaven og til i dag, hvis man overholder færdselsloven.

- Hvis det viser sig, at der kommer mange klager, kan det så få betydning for samarbejdet mellem Odense Kommune og Parkeringskontrol Nord?

- I Odense Kommune tager vi altid henvendelser fra borgerne alvorligt, og det gælder også, hvis borgerne klager over en samarbejdspartner. Hvis der kommer mange henvendelser, vil vi kigge på det. Men der er ikke noget, der tyder på, at der er eller kommer til blive problemer, siger han.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
62
Her har de parkeret i 25 år: Men nye p-vagter giver dem bøder

Her har de parkeret i 25 år: Men nye p-vagter giver dem bøder