Kommunalvalget i Odense: K skifter næsten hele holdet

De tre mænd i toppen af Konservatives opstillingsliste til kommunalvalget til november: Fra venstre Tommy Hummelmose, der i dag er byrådssuppleant, den nye spidskandidat Søren Windell og Kristian Guldfeldt, der som eneste nuværende, konservative byrådsmedlem genopstiller. Foto: Privat

Kommunalvalget i Odense: K skifter næsten hele holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye navne fylder den konservative opstillingsliste til kommunalvalget. Men formanden er optimist efter historisk medlemsfremgang.

Kun fire ud af de 15 navne har før figureret på opstillingslisten. Og spidskandidaten er ny og uprøvet.

Konservative i Odense er nu klar med størstedelen af kandidaterne til novembers kommunalvalg, og selv om listen vrimler med nye navne, og både den nuværende rådmand Steen Møller og partiets nummer to Lars Havelund træder ud efter valget, er formand Michael Nielsen optimist.

- Opstillingslisten er et udtryk for, at vi har sat et nyt hold - på både godt og ondt. Selvfølgelig er det ikke noget drømmescenarie, at toneangivende folk mindre end et år før et vigtigt valg fortæller, at de ikke genopstiller, siger Michael Nielsen.

- Men efter nogle svære år ser det ud til, at vi begynder at lykkes. Vi får mange nye medlemmer, og siden januar i år er vores medlemstal i Odense steget fra 315 til 360-370. Det har jeg ikke set i mange år, konstaterer han.

Flere af de nye medlemmer er trådt direkte ind på opstillingslisten til byrådsvalget. Nogle er inspireret af den nye spidskandidat Søren Windell og hans politiske projekt, fortæller Michael Nielsen.

- Og så er vi også landspolitisk lykkes med at være synlige - blandt andet på retspolitikken, mener han.

De konservative kandidater
Søren Windell - ny spidskandidatKristian Guldfeldt - nuværende byrådsmedlem

Tommy Hummelmose - nuværende byrådssuppleant

Roya Moore - stillede også op i 2009 og 2013

Heidi Simonsen

Dorthe Larsen

Marie Brisson

Søren Tietgen

Klaus Rehkopff - stillede også op i 2013

Nicolai Johansen

Ulrik Kehman

Caroline Lauritsen

Lars Christensen

Morten Nedergaard

Claus Rasmussen

Ambitioner om rådhus

Aldersmæssigt fordeler de konservative byrådskandidater sig bredt. Fra midt i 20'erne til midt i 60'erne. Og også erhvervsmæssigt er der stor spredning, fremhæver Michael Nielsen:

- Jeg synes, vores hold afspejler byen. Vi har både de selvstændige, folkeskolelæreren, socialrådgiveren og børnehavepædagogen. Vi har hele spektret. Ingen kan jo være eksperter på alle områder, men vi har kompetencer på langt de fleste områder.

Ved kommunalvalget i 2013 gik Konservative markant tilbage og mistede fire stole i byrådssalen - og blev for første gang i årtier overhalet af Venstre. Og Michael Nielsen gør sig ingen forhåbninger om, at de tabte mandater vindes tilbage i år.

- Vi er ambitiøse, men også realistiske. Vi har stort set skiftet hele holdet, så jeg er tilfreds, hvis vi kan holde status quo med tre-fire mandater og holde fast i rådmandsposten, konstaterer han.

- Selvfølgelig har vi ambitioner om at sætte os på rådhuset, og vi vælger ikke en spidskandidat, hvis vi ikke kan se vedkommende som borgmesterkandidat, understreger Michael Nielsen.

- Men vi er også jordbundne, og det er måske mere realistisk ved valget om fire år. Men det er jo op til vælgerne.

De foreløbig 15 konservative kandidater suppleres formentlig af flere. Ifølge Michael Nielsen har yderligere tre allerede vist interesse siden weekendens opstillingsmøde.

Den endelige kandidatliste ventes klar i august.

Kommunalvalget i Odense: K skifter næsten hele holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce