Den 22. februar kan man opleve skumringen i Den Fynske Landsby.

Hvad lavede man i gamle dage på de mørke og kolde aftener i februar? Det kan publikum få et indblik i torsdag den 22. februar, hvor Den Fynske Landsby byder indenfor til en aften i skumringen.

Klokken 17.30 er der rundvisning i landsbyen, hvor der fortælles om mørketiden, om vejrvarsler og vinterens arbejdsopgaver. Bagefter byder madmor indenfor på Torupgården, hvor museumsfolkene fortæller om aftensæde, hvor kvinderne sad med deres sysler og mændene reparerede redskaber. Der er en styrkende dram til dem, der fryser og smagsprøver på god og solid vintermad. Skumringsaftenen slutter klokken 19.

Torsdag er en af i alt fire skumringsaftner i Den Fynske Landsby. Tre står i årstidens tegn, mens en handler om Carl Nielsen og spillemandsmusikken. Deltagerne får hver gang en rundvisning og hører om årstidens traditioner, arbejdsopgaver og højtider.

Tilmelding til den 22. februar er nødvendig til museum@odense.dk. Aftenen koster 85 kroner.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.