Tilmelder man sig inden mandag til Odenseløbet i Kongens Have får man også en gratis madpakke med. Løbet erstatter tidligere byløb som I Form Løbet og Cityløbet, og der er distancer på 5, 10 og 15 kilometer plus et børneløb.

Odense: Er du hurtig kan du få både picnic og et motionsløb, når der søndag den 21. maj arrangeres Odenseløbet i det indre Odense.

Det er H.C. Andersen Marathon, som præsenterer sit nyeste løb med udgangspunkt i Kongens Have. Løbet skal sikre, at Odense stadig har et byløb, fordi både I Form Løbet og Cityløbet ikke længere arrangeres.

Tilmelder man sig inden mandag den 15. maj får man udleveret en frokostpakke og øl eller vand til maden, og dermed bliver Kongens Have ikke alene centrum om løbets start og mål, men også om efterfølgende picnic.

Er man blandt de første 400 tilmeldte får man også en t-shirt med.

Odenseløbet tilbyder distancer for hele familien, og alle aldersgrupper kan deltage, da der tilbydes distancer på 5, 10 og 15 km. Har man lyst til at deltage som gående er dette muligt på 5 kilometerdistancen og powerwalk er muligt på 10 kilometer-distance. Desuden vil der være et børneløb (5-14 år) på 2 kilometer, hvor alle gennemførte deltagere får medaljer.

- De tre ruter tør vi fra arrangørside godt tillade os at kalde for noget af det skønneste i Danmark. En smuk forårsklædt Kongens Have som startsted, gennem centrum til Ansgar Anlæg og videre til Å-stien, hvor ruterne deler sig, fortæller Torben Simonsen, løbsdirektør.

Ved å-dalen løber 5 km-deltagerne til venstre mod Havhesten gennem centrum tilbage til Kongens Have. 10 og 15 km-løberne drejer til højre, løber på å-stien gennem Odense Zoo, til Skovsøen, hvor 10 km-løberne drejer til venstre mod Langelinie, og 15 km-løberne fortsætter ligeud til broen ved Den Fynske Landsby og mod Hunderupskoven, inden man igen løber sammen med 10 km-løberne på Langelinie. Herfra går turen tilbage mod centrum af Å-stien.

Man kan læse mere på www.hcamarathon.dk.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør