Kollegianer troede brandmand var en tyv


Kollegianer troede brandmand var en tyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sag med opskræmte beboere udviklede sig og ender nu som en sag for politiet

Munkebjerg: Det lyder næsten som et dårligt filmmanuskript.

Men en alarm hos en deltidsbrandmand, der bor på 4. Maj Kollegiet på Østerbæksvej kan nu ende med at blive en sag om overtrædelse af våbenloven.

Forvirret. Det forstår vi godt, men hold nu fast.

Klokken 02.51 natten til fredag blev deltidsbrandmanden alarmeret fra brandstationen på Åsumvej og bedt om at møde så hurtigt som muligt. Der var udbrudt brand i en container på Heliosvænget.

Det fik ham til at løbe mod sin bil, og i mørket så en kollegianer den mørke skikkelse sætte sig i en bil og køre hurtigt fra stedet.

Det fik beboeren til at skrive på en intern facebookgruppe for kollegianere, at der formentlig havde været en tyv på spil, og så kom der hurtigt gang i debatten.

Trussel på Facebook

Mens brandmanden var på opgave, lagde en anden kollegianer et billede op på netværket, hvor en person pegede frem for sig med en pistol med spændt hane og kommentaren: "Kom frem og leg, din søn af en prostitueret".

Da deltidsbrandmanden senere opdagede opslaget, kontaktede han klokken 03.25 personligt politiet på politigården i Hans Mules Gade for at fortælle om hændelsen, og at han altså ikke var en indbrudstyv.

Politiet besluttede sig for at banke på hos pistolbæreren, som viste sig at være en 19-årig mand, og fandt hurtigt ud af, at der var tale om en softgun (en pistol der skyder med plastickugler). Ordlyden på nettet samt offentlig færden med våbnet udløste to sigtelser.

- Billede og ordlyd er så skrappe, at vi sigter ham for trusler. Da han har færdedes offentligt med våbenet, sigter vi ham også for overtrædelse af våbenloven, oplyser vagtchef Lars Thede.

Uventet gevinst

Men historien slutter ikke der. Når nu politiet var på besøg i den 19-åriges lejlighed, tog det lige et nærmere kig på beboelsen.

Det viste sig, at være et klogt træk. På adressen fandt politiet stjålne effekter, der kan knyttes til et indbrud i en bil sidste lørdag.

- Han har lænset en bil for Ipads, andet teknisk udstyr, beklædningsgenstande og jagtpatroner. Vi sigter ham for tyveri og i og med, at han har hugget jagtpatroner, sigter vi ham for endnu en overtrædelse af våbenloven, siger Lars Thede.

Det blev til en lang række sigtelser for den 19-årige, der i kådhed smed et billede på Facebook.

- Det tog en uventet drejning, som den 19-årige nok ikke havde forudset, lyder det fra vagtchef Lars Thede.

Kollegianer troede brandmand var en tyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce