Kold kartoffelsalat og varme frikadeller: Fællespisning mod ensomhed


Kold kartoffelsalat og varme frikadeller: Fællespisning mod ensomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var små blomster på kartoffelsalaten, da unge og gamle dukkede op til fællesspisning mod ensomhed.

Det er ikke til at se, hvem der er kommet alene, og hvem der er kommet sammen med andre. Ikke kun fordi, at folk sidder tæt sammen på de små bænke, men også fordi snakken går på kryds og tværs af det hvide festtelt. De ældre sidder med varme blikke og betragter de små børn, der piler rundt mellem bordene. Stemningen er uformel, og den velkendte duft af frikadeller komplimenterer tonerne af folkekære klassiske sange.

"Vi spiser sammen i Haven" hedder arrangementet, der sætter fokus på ensomhed og fællesskab. Det er en del af Odense Blomsterfestival og er organiseret af Center for Mental Sundhed. Alle er velkomne til at komme og nyde et gratis måltid, og det er der mange, der har opdaget.

- Det er et dejligt arrangement. Nu har vi jo hinanden, men der er mange andre, der ikke har nogen. Dem vil vi selvfølgelig gerne snakke med, fortæller Lissi Knudsen, der er kommet sammen med Knud Thomas Larsen. De er naboer i Kirkendrup og glade for, at de har hinanden at tale med.

- Vil i have lidt saft?

En frivillig går forbi med to plastickander af den slags, som de små kender fra børnehaven og de ældste kender fra plejehjemmet. Hun deler hjerteligt ud til alle.

Byens Køkken leverer maden, og i anledningen anretter de alle portioner med tre lyserøde spiselige blomster oven på kartoffelsalaten. Mange af de deltagende har også planer om at tage videre op i byen for at se på blomsterne.

Fællesspisning bygger broer

- Der er mange, der i deres hverdag savner nogle at snakke med. Derfor kommer vi her og hygger med dem, der har brug for det, fortæller Knud Thomas Larsen.

Inden han når at fortælle videre, bliver han dog afbrudt af lyden af fællessang. Mariehønen Evigglad spiller, og selvom børnene ikke kan læse teksten på sangarket, synger de alligevel højest og med størst sikkerhed.

Sangen slutter og efterfølges af "Alle sømænd er glade for piger" Lissi Knudsen og Knud Thomas Larsen vender igen opmærksomheden mod den mand og den kvinde, der sidder overfor. Om de to er kommet sammen eller hver for sig vides ikke, men det er i grunden også irrelevant, for nu sidder de og snakker sammen alle fire. Lissi Knudsen siger smilende om sine nye bekendtskaber:

- Vi kendte dem ikke i forvejen, men nu snakker vi muntert og skåler i saftevand. De hæver kopperne alle fire og nikker til hinanden.

Kold kartoffelsalat og varme frikadeller: Fællespisning mod ensomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce