Køreplan kan få svær start

Med bybusruterne på kortet her kan odenseanerne køre hurtigt til og fra centrum. Desuden kommer der med den nye køreplan fem servicebusruter rundt i forstæderne. Hent kortet i stort format via linket under artiklen. Kort/grafik: www.tankegang.dk/Gert Ejton

Køreplan kan få svær start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Al begyndelse er svær. Derfor forudser Fynbus også, at nogle odenseanere vil have svært ved at se det gode ved selskabets nye køreplan.

- Vi ved, der kommer klager, når folk skal lære noget nyt at kende, siger kommunikationschef Martin Bødker Krogh.

Søndag den 24. august vil både servicebusser, bybusser og regionalbusser i Odense og på resten af Fyn have fået nye numre. Ruter vil være ændret og stoppesteder flyttet eller nedlagt.

Flere busser, få steder

Alt dette er dele af en ny kollektiv trafikplan, der efter megen kritik og med mange ændringer blev vedtaget af Odense Kommunes By- og Kulturudvalg sidste år i november.

Dengang blev det besluttet, at Odense skal have flere busafgange, men færre stoppesteder. På den måde kører busserne hurtigere og oftere fra Odenses forstæder til centrum, til gengæld må man nogle steder gå længere fra sit hjem til det lokale busstoppested.

- Der vil altid være nogen, som er utilfredse, men kongstanken med køreplanen er altså at give en god busdækning, siger Martin Bødker Krogh.

Servicebusser cirkulerer

Ud over de nye hurtigere bybusruter fra forstæderne til centrum, bliver også servicebussernes ruter lagt om, så man kan cirkulere i sit lokalområde i dem.

Martin Bødker Krogh forklarer, at bybusserne skal transportere passagererne ind til og ud af Odense, mens fem servicebusruter betjener borgere, der kun har behov for at komme rundt i egne lokalområder.

- Den del af køreplanen er vores planlæggere, for at sige det mildt, skidestolte af, fortæller Martin Bødker Krogh.

De nye servicebusser kører kun i dagtimerne, ligesom de gjorde i den hidtidige køreplan.

Rutebiler som bybusser

Ingen bybusruter er ifølge Martin Bødker Krogh blevet nedlagt i Odense, men nogle er blevet rettet ud, så busserne nu kører på større veje i stedet for gennem villakvarterer.

De busser, der hidtil har været kendt som rutebiler eller regionalbusser, vil med den nye køreplan køre på de samme ruter som bybusserne i Odense og også holde ved lige så mange stoppesteder. Derfor har rutebilerne fået nye trecifrede numre. Bybusserene har tocifrede numre og servicebusserne er et-cifrede. Derfor vil man kunne opleve, at der står nye busnumre på skiltet ved det nærmeste stoppested.

Alt det skulle gerne fremgå, når køreplanen bliver husstandsomdelt i midten af august.

Massiv kampagne

Inden da udsender Fynbus brochuren "Fremtidens Fynbus".

I det hele taget går en større kampagne fra Fynbus om den nye køreplan i gang nu.

I den kommende uge vil der således være avisannoncer, radio- og tv-spots, der fortæller, at man skal holde øje med informationsbrochuren.

I uge 33 vil budskabet fra Fynbus være at busserne får nye numre, og i uge 34, hvor køreplanen træder i kraft, handler kampagnen om, hvordan den ser ud.

Køreplan kan få svær start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce