Knokkelarbejde og tålmodighed i Korup


Knokkelarbejde og tålmodighed i Korup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KORUP: Det ligner et rigtigt spændende projekt, men det bliver et knokkelarbejde at finde pengene. Samtidig skal politikerne gøres interesseret i, at Korup står for tur, og så er der brug for tålmodighed.

Sådan kan de umiddelbare reaktioner på et nyt kultur- og idrætscenter i Korup samles. En flok ildsjæle med base i Korup Idrætsforening har barslet med idéen om et center, hvor der skal være plads til aktiviteter for lokalbefolkningen fra vugge til grav og ikke kun til sport. Anslået pris: 24 millioner kroner.

Anderledes aktiviteter

Sportens rådmand, Søren Thorsager (S) kalder det flotte oplæg en god begyndelse.

- Behovet for traditionelle idrætshaller er ved at være mættet, men der er sket en vækst i anderledes fritidsaktiviteter.

- Vi vil gerne være med til at analysere behovet, og Folkeoplysningsudvalget skal kigge på det. Dét udvalg laver prioriteringer og vejledninger til Børn- og Ungeudvalget og dermed byrådet, siger rådmanden.

Selv om der lurer et kommunalvalg senere på året, får ingen Søren Thorsager til at love Korup-folkene noget:

- Prisen lyder ikke urealistisk, men jeg har jo ikke 24 millioner kroner i baglommen. Det vil være helt usagligt at spå om en tidshorisont, men hver million, Korup kan skaffe udefra, vil naturligvis gøre det hele lettere.

- Under alle omstændigheder skal der lyde et stort ca-deau til Korup-folkene, siger rådmanden.

Formanden for idrætsklubberne i Odense (SIKO), Per Lydiksen Laursen, ser også på projektet med positive briller.

- Det er dejligt, at de tænker så bredt og ikke kun på traditionelle idrætsgrene. Fremtidige anlæg vil bliver små kulturhuse, hvor lokalbefolkningen kan samles.

Mellem 10 og 20 år

Lydiksen Laursen minder om, at der er masser af andre ønsker, og at det normalt tager mellem 10 og 20 år at få en hal op at stå - medmindre det nordvestlige Odense kan være heldig at få noget ind fra sidelinjen som for eksempel den nye squash-hal i Odense. Den slap igennem nåleøjet i det seneste budgetforlig.

- Der er altså brug for hårdt arbejde, men også tålmodighed. Mulighederne bliver bedre, jo flere penge de selv kan stille med, og så skal de skaffe politisk bevågenhed.

Som Venstre-byrådsmedlem har Lydiksen Laursen selv en politisk kasket på hovedet, og han forudser, at en hurdle vil blive at finde penge til at drive centret.

Knokkelarbejde og tålmodighed i Korup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce