Knivstikkers fortid: Satte ild til bordel

Den 16. marts 2012 overlevede en læge og to sygeplejersker et voldsomt knivoverfald på Psykiatrisk Afdeling i Odense. En nu 48-årig mand er dømt til forvaring på ubestemt tid efter overfaldet. Arkivfoto.
Foto: John Fredy

Knivstikkers fortid: Satte ild til bordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nu 48-årige Kent Olsson Asmussen blev i 2000 dømt til behandling, efter han juledag 1999 havde sat ild til et bordel i Odense.

Kent Olsson Asmussen, der tirsdag blev dømt til forvaring på ubestemt tid for sit overfald på en læge og to sygeplejersker på Psykiatrisk Afdeling i Odense, har en omtumlet fortid.

Selvom hans forsvarer i retten fremførte, at hans klient ikke tidligere er straffet, har han tidligere modtaget en behandlingsdom for at have sat ild til et bordel.

Det skete juledag 1999, hvor han hældte ni liter benzin ned i kælderhalsen til bordellets hoveddør og strøg en tændstik. Det skete efter en uoverensstemmelse, der handlede om et forskud på 600 kroner.

Ingen kom noget til ved brandattentatet, men Kent Olsson Asmussen flygtede til København, hvor politiet pågreb ham.

I april 2000 blev han idømt psykiatrisk behandling, der dengang begyndte på den lukkede afdeling på Middelfart Sygehus.

Tidligere Hare Krishna-munk

Kent Olsson Asmussen begyndte at frekventere bordellet, efter han havde forladt den religiøse Hare Krishna-bevægelse i 1997. I fire år havde han levet et liv som munk i bevægelsens kollektiv på Sjælland.

Da han brød med Hare Krishna, opgav han også et liv i seksuel afholdenhed. Han flyttede tilbage til Odense og begyndte at frekventere et bordel i Reventlowsvej. Bordel-besøgene finansierede han blandt andet via banklån.

Nu har han igen været omdrejningspunkt i en stor retssag og har tirsdag modtaget en anbringelsesdom. Han skal placeres på den særligt sikrede institution Sikringen i Nykøbing Sjælland på ubestemt tid. 

Han ankede dommen på stedet.

Knivstikkers fortid: Satte ild til bordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce