Opdateret: Onsdag eftermiddag er endnu en mistænkt anholdt.

Den hidtidige leder af Black Army, Mohammed Daabas, er blandt de fire bandemedlemmer, som de seneste dage er blevet varetægtsfængslet for knivstikkeri på tankstation i Odense.

Odense: Bandegrupperingen Black Army står umiddelbart uden præsident, efter at den hidtidige præsident, den 36-årige Mohammed Daabas, er blevet varetægtsfængslet.

Fyens.dk erfarer, at netop bandepræsidenten er et af de fire Black Army-medlemmer, som siden lørdag er blevet anholdt, sigtet, fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Mohammed Daabas nåede dermed ikke at være præsident ret længe, før han atter sidder fængslet. Det er kun få måneder siden, han blev løsladt meget passende næsten samtidig med, at den forrige bandepræsident var blevet fængslet.

Det var også ham, som det i januar lykkedes at komme så tæt på Lars Løkke Rasmussen (V), at han kunne trykke hånd med statsministeren.

Allerede fredag slog Fyns Politi til i samarbejde med Særlig Efterforskning Vest mod to kendte bandemedlemmer to forskellige steder i Odense De blev lørdag fremstillet i et grundlovsforhør for lukkede døre. Den ene af dem var præsidenten for den kriminelle gruppering.

Mandag blev yderligere to Black Army-medlemmer anholdt, og nu sidder alle fire medlemmer varetægtsfængslet.

Alle fire er sigtet for vold af særlig farlig karakter ved et knivstikkeri den 8. marts 2017 på en 31-årig mand ved Uno-X-tanken på Åsumvej nabo til Odense Brandstation.

Den 31-årige, som blev bragt til Odense Universitetshospital til behandling for stiksår, var efter episoden ikke meget for at fortælle politiet om episoden og hvem, der skulle have stukket ham. Derfor baserer meget af politiets bevismateriale sig på videomateriale fra tankstationen.

Netop videomaterialet og de øvrige beviser har formentlig været fremlagt ved grundlovsforhørene, som blev holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning for at overbevise dommeren om, at de fire bandemedlemmer skulle varetægtsfængsles.

En 22-årig mand er onsdag eftermiddag blevet anholdt mistænkt for at medvirke til grov vold i forbindelse med et overfald på en 31-årig mand. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelese.

Som omtalt har politiet allerede anholdt flere mistænkte i samme sag. De er alle blevet varetægtsfængslet ved lukkede grundlovsforhør.

Hvem der overtager posten som præsident for Black Army er endnu uvis.

Har man været, eller er man præsident for en rockerklub eller bandegruppering, får man sit navn i avisen og på avisens hjemmeside, også selv om man ikke skulle være idømt mere end ét års ubetinget fængsel, som normalt er grænsen for navns nævnelse på Fyens.dk og i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. I dette tilfælde er Mohammed Daabas sigtet for grov vold, men alligevel bringer vi hans navn under henvisning til, at han er præsident.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
20
Fynsk hashring: Omfattende Black Army-handel standset af politiet

Fynsk hashring: Omfattende Black Army-handel standset af politiet

1
Koordineret politiaktion: Fire Black Army-tilknyttede anholdt for narkohandel

Koordineret politiaktion: Fire Black Army-tilknyttede anholdt for narkohandel

Yderligere to fra Black Army er fængslet for overfald