Klumme: Dine muligheder for at hente kapital er gode

Af Jani Lykke Methmann, direktør Væksthus Syddanmark

Klumme: Dine muligheder for at hente kapital er gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved du, hvor du skal gå hen for at hente kapital til at realisere jeres vækst? Hvis du kender svaret, er der ingen grund til at blive hængende her. Er du derimod i tvivl, håber jeg, at de næste linjer bringer dig skridtet nærmere de nødvendige svar.

Der er virksomheder, som er rigtig dygtige til at finde vej til kapital - og som systematisk bruger kapitalfremskaffelse til at realisere deres vækstambitioner. Virkeligheden er samtidig, at der er mange virksomheder, særligt i SMV-segmentet, som står med store vækstpotentialer, men som ikke er klar over, at de kan åbne døre til den kapital, som de har brug for.

Sagen er nemlig, at virksomheder i Region Syddanmark har mange aktører at række ud efter - ud over pengeinstitutterne - når de skal hente finansiering. Vækstfonden har siden 1992 investeret i 6.000 danske virksomheder, Innovationsfonden, EKF, Invest in Odense private Business Angels, kapitalfonde osv., står klar med alt fra lån til massive investeringer.

Det altafgørende er, at man som virksomhed får gjort et godt hjemmearbejde. I første omgang afklaring af finansieringsbehovet. Allerede i den proces finder du måske også svaret på, hvor du har mulighed for at hente kapital.

Det centrale spørgsmål er, hvad I skal bruge kapitaltilførslen til? Er det til udvidelse af produktionsapparatet for at imødekomme øget ordretilgang? Er det innovation af nye løsninger? Er det til automatisering af produktionen for at styrke konkurrenceevnen? Eller er det tilførsel af kapital, som giver jer råd til at etablere jer på et nyt eksportmarked?

I mange tilfælde finder virksomheder ud af, at de skal bruge kapital til en eller flere af ovennævnte indsatser. I processen bliver det også tydeligt, hvor meget kapital, som er nødvendig til fx at etablere sig på et udenlandsk marked, til automatisering eller til udvidelse af produktionsapparatet.

Når dette indledende spørgsmål er besvaret, er vejen til kapital allerede blevet kortere. Nu ved I, om I har brug for eksempelvis EKF til at styrke jeres likviditet overfor udenlandske kunder, om I skal søge Innovationsfonden om tilskud til udvikling af ny teknologi, eller det er Vækstfonden, som skal sikre nødvendig kapital ved et ejerskifte.

Det er bestemt ikke et slaraffenland at få sammensat investering til vækst. Derfor er det meget vigtigt, at I som virksomhed får et godt overblik over mulighederne. I hele fasen er det muligt at kontakte Væksthus Syddanmark eller et af de lokale erhvervskontorer for uvildig sparring om, hvordan finansieringen bedst muligt bliver sammensat. På den måde sikrer I, at I er velforberedte til mødet med de rette investorer og finansielle institutioner.

Af Jani Lykke Methmann, direktør Væksthus Syddanmark
Af Jani Lykke Methmann, direktør Væksthus Syddanmark

Klumme: Dine muligheder for at hente kapital er gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce