I kender sikkert det at... Indsæt pointe med tilpas bred genkendelighed. Drys med skarptslebne one-liners. Bind sløjfe på historien med et par selvudleverende pointer om egen fejlbarlighed. Tjek. Så er den klumme skrevet. "Nemt", ville Guldreng have sagt.

Eller hvad? Det er første gang, at jeg, en selvsmagende varmluftsballon og dybt passioneret madnørd, af andre, er blevet sat til at omsætte mine tanker til skrift. For tanker har jeg masser af. Især om mad. Så here goes.

Morten Brian Pedersen

Kaldt Morten af min mor og far. Morten Brian af de fleste andre.27 år gammel, bachelor i Medievidenskab ved SDU og (næsten) færdigudklækket cand. mag. i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.

Passioneret hobbykok og ivrig champagnedrikker - helst fra småbitte, obskure champagneproducenter.

Navlepillede millennial med en kantet blog om mad. En madblog, om du vil.

Har masser af holdninger til madscenen i Odense.

Kan bruge timer på at lave, spise, studere og diskutere mad og vin.  

Elsker Odense, men orker ikke mere H. C. Andersen.

Normalt boltrer jeg mig på mortenbrian.dk. Yes, endnu en millenial-type med egen blog. Fra et navlepillende udgangspunkt, skriver jeg om mine madoplevelser og deler opskrifter. Gastronomien kommer også til at fylde min spalteplads her.

Ganske enkelt, fordi jeg elsker god mad og vin. Min baggrund er beskeden og folkelig, men min smag er blevet forædlet gennem flere års brændende passion for store smagsoplevelser. Feinschmeckeri er ikke et fy-ord i min verden, og jeg vil gerne være med til at sætte fokus på byens mange muligheder for netop dét.

Feinschmeckeri behøver i min verden ikke kun betyde 'fine wine & dine'. Det kan også være lokale råvarer dyrket med stolthed og passion. Noget så umoderne som umage. Umage i udtrykket, og umage med håndværket.

Den gode smag behøver ikke være hovskisnovski. God smag kan lige så vel udspringe fra brun muldjord og sorte negle, såvel som pressede hvide duge og sølvbestik. Men jeg er kritisk over for madslendrian og metervarekoncepter uden sjæl og noget på hjerte.

God smag er den håbløse locavore-romantiker, der insisterer på at jagte lokalt dyrkede råvarer i sæson, og går på jagt i skoven for at sanke urter, svampe, bær og blomster. God smag er MANGE ting!

Når jeg ikke lige spiser - eller tænker på - mad, så er jeg formand for og medstifter af den megalomane og mytomane 'Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme'.

Hvis ikke på byens spise- og drikkesteder, kan du formentlig spotte mig i min bedste "småfed-mellemleder-efterligning" i sadlen på de fynske småveje.

  • Christine Landry

    Af:

    Journalist på Pindle Odense og Ugeavisen Odense.