Klubaktiviteter kommer tilbage til 10 lokalområder

10 lokalområder med langt til centrum - og rådhuset - kan nu igen se frem til igen at få lokale klubtilbud. Foto: Vibeke Volder

Klubaktiviteter kommer tilbage til 10 lokalområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med lang transport til klubtilbud. Enigt Børn- og Ungeudvalg har tirsdag besluttet, at 10 lokalområder igen skal have fritidsklubber. Regningen på tre millioner kroner gemmes til senere.

Sidste års beslutning om at spare otte millioner kroner på at lukke 35 lokale fritidsklubber og erstatte dem med 10 centrale ungdomscentre bliver nu delvis rullet tilbage.

Det besluttede Børn- og Ungeudvalget på et møde tirsdag. Nu skal der føres tre millioner kroner tilbage til klubområdet, som skal bruges til at oprette 10 nye såkaldte UC Aktivitetssteder med adresser i lokalsamfund langt fra centrum. Det vil sige i områder, hvor der er mere end fire kilometer fra den lokale folkeskole til det nærmeste Ungdomscenter.

Der bliver tale om det, kommunen selv kalder "et begrænset tilbud" med åbent to-tre dage om ugen for elever fra 5. og 6. klasse. De vil blive inviteret ind cirka tre eftermiddagstimer ad gangen. Aktivitetsstederne forankres som en slags sateliter til det nærmeste Ungdomscenter, der også får ansvar for at inddrage lokale aktører som forældre og foreningsliv.

Her er klubtilbud på vej tilbage
10 lokalområder og 17 procent af Odenses børn har med den nye klubstruktur, der blev hverdag i august sidste år, fået mere end fire kilometer til nærmeste ungdomscenter. Det er for langt, mener et enigt Børn- og Ungeudvalg, og derfor er der med tirsdagens beslutning lokale løsninger på vej ved følgende skoler:SpurvelundskolenLumby SkoleStige SkoleSkt. KlemensskolenAgedrup SkoleKorup SkoleHøjby SkoleTingkærskolenRasmus Rask-SkolenUbberud Skole.

Gemmer regningen til senere

Regningen på tre millioner kroner, som det koster at drive de 10 nye fritidstilbud, har politikerne dog ikke fundet penge til at betale.

Det skal først ske i forbindelse med, at Børn- og Ungeudvalget udmønter sit budget for 2019, oplyser rådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Finansierings-delen er vi efter drøftelser (i Børn- og Ungeudvalget, red.) blevet enige om, at vi parkerer i et samlet girokort, siger hun og kalder det "en god løsning".

Forvaltningen havde lagt op til bl.a. at skære de 800.000 kroner, som B1909s fodboldskole skulle modtage i 2019, men det kommer altså ikke til at ske i denne omgang.

Det kan virke som en lidt nem løsning at gemme girokortet i skuffen til senere?

- Det kan du godt sige. Men jeg har før prøvet at stå i spidsen for et Børn- og Ungeudvalg, som har lavet hårde besparelser, og efter sommerferien har der alligevel vist sig at være lidt flere penge, end man troede, så man har trukket besparelserne i land. Det ønsker jeg ikke at udsætte medarbejderne for, så det her er en god måde at gøre det på, synes jeg.

Rådmand afviser at løbe risiko

Men det er jo ikke sikkert, at der vil være flere penge end ventet efter sommerferien. Der kan også ende med at være færre, og så kommer den her regning bare oveni?

- Ja, det er rigtigt.

Er det ikke risikabelt i forhold til, at der så vil mangle penge, som skal findes?

- Det er ikke risikabelt på den måde, at vi godt ved, vi skal løse opgaven (finde finansieringen, red.). Og det er de samme mennesker, som har taget beslutningen i dag (tirsdag, red.), som skal løse opgaven. Jeg ser ikke Børn- og Ungeudvalget som tøsedrenge - eller piger. Vi kan godt tage beslutninger, men vi vil bare helst gøre det på én gang.

Med Børn- og Ungeudvalgets beslutning iværksættes nu en plan, som går ud på, at der efter sommerferien skal findes interesserede lokale samarbejdspartnere og lokalemuligheder. Desuden skal der ske rekruttering af medarbejdere og udvikles en plan for hvert UC Aktivitetssted.

De nye fritidstilbud forventes at være klar til at åbne i løbet af oktober, november eller december måned i år.

Klubaktiviteter kommer tilbage til 10 lokalområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce