Klassisk bymaraton: Europæisk topkarakter til HCA Marathon

Om godt en måned finder den 18. udgave af H.C. Andersen Marathon sted i Odenses gader. Foto: HCA-Marathon

Klassisk bymaraton: Europæisk topkarakter til HCA Marathon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

H.C. Andersen Marathon har fået topkarakter af European Athletics og er i forvejen kåret som Danmarks bedste maraton af Danish Running Award. Løbet finder sted den 1. oktober.

H.C. Andersen Marathon er ikke alene populært i Odense og på Fyn, men kan nu også glæde sig over at have fået en femstjernet status af det europæiske atletikforbund European Athletics.

Dertil er løbet, som søndag den 1. oktober afvikles for 18. gang, allerede kåret som Danmarks bedste maraton af Danish Running Award.

- Vi tager disse tilkendegivelser som udtryk for, at vi præsterer at lave et velgennemført arrangement, som tiltrækker løbere fra hele verden, og som sætter Odense på mange eliteløbere og motionisters landkort, siger løbsdirektør Torben Simonsen.

H.C. Andersen Marathon
Den 18. udgave af H.C. Andersen Marathon finder sted søndag den 1. oktober 2017.

Der er flere distancer ved dette års maraton:

Den klassiske maratondistance på 42,195 kilometer.

Halvmaraton på 21,097 kilometer.

10 kilometer distance

Minimaraton på 4,2 kilometer for børn.

Gratis fortræning fra Ansgars Anlæg fra den sidste søndag i juli.

Der vil være fartholdere undervejs til maratonløbet, som man kan følge.

Sammen med løbet vil der være sportsmesse i Odense Idrætshal fredag, lørdag og søndag.

HCA-Marathon vil igen i 2017 være vært for DM Marathon for seniorer og veteraner. Det er 12. gang på 18 år, at DM afvikles i Odense.

Man kan læse mere på www.hcamarathon.dk.

Han kan notere, at Dansk Atletik Forbund år efter år bakker løbet op.

- Vi har for 12. gang indlagte danske mesterskaber på den klassiske distance i alle aldersgrupper i vores løb. Samtidig har vi fået tildelt DM også de næste to år. Dette giver HCA-Marathon særstatus på nationalt plan, og det er fortsat en stor glæde at kunne se de bedste danske løbere dyste med en række af vores lokale deltagere.

- Sammen med det traditionelt stærke elitefelt vil kampen om DM-medaljer tilføre HCA-Marathon netop den ekstra dimension, som vi gerne ser løbet bevarer, siger Torben Simonsen.

Ud over de klassiske distancer på den hele og halve maratondistance tilføjer HCA-Marathon i år en 10 kilometer, under navnet "Løb de sidste 10 km", som omfatter en strækning fra Flakhaven til mål på Atletikstadion.

- Nyskabelsen, som er blevet mulig blandt andet via støtte fra Nordea Fonden, er et tilbud til den almindelige motionist, der gerne vil løbe i Odense by. Samtidig er det en mulighed for at løbe 10 km i år, halvmaraton til næste år og maraton ved 20-års jubilæet i 2019, siger Torben Simonsen.

Han indrømmer, at det kan være noget af en udfordring at arrangere et bymaraton i en by, som konstant er under forandring og hvor veje er helt eller delvist lukkede, og hvor der arbejdes mange steder.

- Vi skal måle ruterne op hvert år, og de skal godkendes af Dansk Atletik Forbund med henblik på mesterskaber og eventuelle rekorder. Det er lykkedes at lave en fin og hurtig rute igen i år, og vi lever fuldt ud op til vores ry som Nordens hurtigste asfalt. Samtidig ved vi, at HCA-Marathon er et godt sted at debutere på de 42 km. Løbet er nemt at overskue, nemt at komme til, og det hele er knap så hektisk som i de største storbyløb. Samtidig tilbyder HCA Marathon god service og oplevelser, der fint kan matche en række andre løb, siger løbslederen.

H.C. Andersen Marathon afvikles igen i år på den første søndag i oktober. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, halvmaraton, 10 km og MiniMarathon over 4,2 km. Alle løb starter klokken 10.00, undtagen MiniMarathon, som afvikles fra klokken 14.00.

Fortræningen frem mod til HCA-Marathon og halvmaraton for alle interesserede er i fuld gang. Det gratis tilbud sker hver søndag klokken 9 fra Ansgars Anlæg i Odense.

HCA-Marathon er støttet af Nordea Fonden i 2017, 2018 og 2019.

Klassisk bymaraton: Europæisk topkarakter til HCA Marathon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce