Lørdag aften optræder Søs Fenger, Bryan Rice og Sys Bjerre med flere for at samle penge ind til flygtninge

Odense: Sankt Hans Kirke i Odense bliver fyldt med "flygtningestemmer" lørdag aften 27. februar, hvor Søs Fenger, Bryan Rice, Sys Bjerre, Freya, Jonas Rendbo og Steffen Westmark fortolker sange, som er skrevet af flygtninge i samarbejde med musiker og psykolog Gert Barslund.

Danmarks-tournéen startede torsdag 25. februar med en fyldt Grundtvigs Kirke i København. På vejen rundt i Danmark besøger musikerne flere asyl- og modtagelsescentre. De kendte solister og band har besluttet at rejse rundt og optræde gratis uden honorar for den gode sags tjeneste, da overskuddet går ubeskåret til oplevelser rundt om på asyl- og modtagelsescentre.

Rotary samarbejder med Røde Kors i Danmark og Folkekirkens Asylsamarbejde om koncerterne. Til lørdagens koncert i Odense kommer ca. 150 asylansøgere fra Langeland og ca. 50 flygtninge/asylansøgere fra Odense. De kommer alle gratis med til koncerten, hvorimod andre må betale 100 kroner for koncerten.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.