Der skal være optagelser til H.C. Andersen-film i foråret 2017.

Ingen kan rigtig huske, hvornår der sidst har været spillefilmsoptagelser i Odenses gader.

Men med forbehold for alt det, der nu kan gå galt i filmbranchen, så kommer der et kinesisk filmhold og stjerneskuespillere til byen næste forår.

Det er filmen "My Best Friend Andersen", der skal optages. Torsdag var filmens manuskriptforfatter, Shu Huan, og andre filmfolk i Odense for at besigtige omgivelserne.

Både for at se på gode steder at filme og for som inspiration til filmen at blive klogere på H.C. Andersens liv.

Shu Huan har været manusforfatter på nogle af Kinas bedst sælgende film, og her taler vi om publikumstal på den gode side af 100 millioner, så der ligger et stort turistpotentiale i filmen.

Derfor støttes produktionen også af Odense Kommune med fire mio. kr.

Borgmester Anker Boye var da også vært for de kinesiske gæster med en frokost på rådhuset og med på en del af byrundturen.

Premiere i 2018

Det er danske Zentropa, som sammen med to kinesiske filmselskaber står bag filmen, der forventes at få premiere i Kina tidligt i 2018.

Der er lagt op til, at mere end halvdelen af filmen skal optages i Odense og andre steder på Fyn, hvor især fynske herregårde som for eksempel Egeskov kan komme i spil.

Det bliver altovervejende kinesiske skuespillere, der kommer på rollelisten, som dog først bliver besat, efter at Shu Huan er blevet færdig med manuskriptet.

Læs mere om det kinesiske besøg på mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende fredag.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle

Kinesisk storfilm kan blive guld værd for byen

1
Kinesisk hitmager bag film i Odense

Kinesisk hitmager bag film i Odense

Odense sætter fire mio. kroner i Kina-film