Kemikaliesagen: Entreprenørfirma og udlejer politianmeldt af kommunen

Ingen har boet og overnattet i ejendommen, lød forklaringen til Odense Kommune fra Årslev Entreprenørforretning ved det varslede tilsyn tirsdag i sidste uge. Billedet her, taget 8. januar, viser det modsatte. Foto: Vibeke Volder

Kemikaliesagen: Entreprenørfirma og udlejer politianmeldt af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årslev Entreprenørforretning og Seden Ejendomsinvest er tirsdag blevet anmeldt til Fyns Politi af Odense Kommune. Det sker efter en række afslørende artikler i Fyens Stiftstidende.

En politiefterforskning er nu på vej i sagen om ulovlig indkvartering af polske arbejdere i erhvervslokaler på Nordbirkvej i Seden tæt op ad et lager med farlige kemikalier.

Odense Kommune har tirsdag eftermiddag besluttet at anmelde sagen til Fyns Politi. Det oplyser Boie Skov Frederiksen, afdelingschef i Erhverv og Bæredygtighed.

- Anmeldelsen går på, at der har fundet ulovlig beboelse sted i en erhvervsejendom. Nu er det op til politiet at undersøge sagen nærmere, siger Boie Skov Frederiksen.

Han bekræfter, at Odense Kommune samtidig har orienteret skattemyndighederne om sagen.

Kemikaliesagen fra Seden i én sætning
Siden fredag i forrige uge har avisen kunnet afsløre, at der mangler at blive redegjort for 39 ton kemikalier, der tilsyneladende er forsvundet efter virksomheden Printlines konkurs i slutningen af 2016, mens de tilbageværende 31 ton kemikalier er blevet håndteret særdeles lemfældigt og opbevares lige ved siden af erhvervslokaler, hvor en større gruppe polske arbejdere har boet i månedsvis.

Både entreprenør og udlejer er anmeldt

Politianmeldelsen kommer, efter Fyens Stiftstidende den seneste tid har kunnet bringe en række afsløringer af kritisable forhold på adressen Nordbirkvej 4.

Blandt andet har avisen kunnet dokumentere, hvordan polske arbejdere har været ulovligt indkvarteret i ejendommen. Ifølge flere anonyme kilder med deres faste gang i området har det stået på i månedsvis, og de polske ansatte har sovet tæt ved det lagerrum fyldt med kemikalier - for eksempel salpetersyre og svovlsyre i høje koncentrationer - som også findes på stedet. Kemikalierne er et levn fra virksomheden Printline, der gik konkurs i slutningen af 2016.

Ifølge avisens oplysninger - herunder en lønseddel, avisen har set - har de polske arbejdere været direkte ansat hos Årslev Entreprenørforretning, der lejer sig ind i ejendommen.

Men ud over Årslev Entreprenørforretning har Odense Kommune også valgt at politianmelde Seden Ejendomsinvest, som ejer bygningen.

- Begge er ansvarlige for brugen af lokalerne, siger Boie Skov Frederiksen.

Snydt ved tilsyn

Tirsdag i den forgangne uge var Odense Kommune på baggrund af et anonymt tip om den ulovlige indkvartering på et varslet tilsyn på ejendommen.

Her fik kommunes folk af Årslev Entreprenørforretning at vide, at der ikke har foregået indkvartering på stedet, og tilsynsfolkene måtte tage af sted igen uden at finde sikre tegn på beboelse.

Alle spor efter de polske arbejderes ophold og overnatning i ejendommen var nemlig blevet fjernet i timerne op til tilsynet, kunne Fyens Stiftstidende efterfølgende afsløre. Tilsynet havde været varslet mere end to uger i forvejen.

Efterfølgende bragte avisen billeder, som dokumenterer, hvordan det varslede tilsyn blev ført bag lyset.

Den dokumentation har Odense Kommune set og noteret sig.

- Det er på baggrund af det samlede materiale, vi har haft adgang til, at vi nu skrider til politianmeldelse. Herunder også den dokumentation, der har været bragt i avisen, siger Boie Skov Frederiksen.

Det har tirsdag eftermiddag ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Pia Bolander Andersen, der er direktør i Årslev Entreprenørforretning, eller fra Ali Khan fra Maare Advokater, der er advokat for Seden Ejendomsinvest.

Seden Ejendomsinvests direktør og medindehaver Torben Brandt Rasmussen har frabedt sig at blive kontaktet af avisen og henviser konsekvent til sin advokat.

Kemikaliesagen: Entreprenørfirma og udlejer politianmeldt af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce