Keld Holmslykkes lykke er næsten på benene


Keld Holmslykkes lykke er næsten på benene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKÆBNE: Fra at have ligget i sengen kan sklerosepatient nu køre på tur
DYRUP: Hvis han kunne, havde han sikkert banket knytnæven i bordet. Den er desværre ramt af sklerose og holder om knoppen på kørestolen. I stedet må Keld Holmslykke skærpe blikket, når han forklarer, hvorfor det sengeliggende mareridt er ovre.

- Jeg hedder Keld, og jeg ville op. Jeg ville ud, og jeg ønskede at kunne noget i stedet for at ligge i min seng.

Det er en helt anden mand, man møder på Kodrivervænget i Dyrup. For et par måneder siden var han fængslet i sygesengen med svære kramper og spasmer.

I dag sidder han rank i kørestolen iført grå bluse, lyse bukser og nyklippet hår.

Hævelsen i ansigtet er forsvundet, og det er ikke med det samme til at se, at manden med det store grin og de klare øjne er den samme som den elendige krøbling.

Keld Holmslykke har fået livsglæden tilbage.

Lys, luft og natur

Allerede for nogle måneder siden kunne han i en halv time komme op at sidde i kørestolen efter at have kæmpet mod kommunen om det krav.

Stille og roligt er tiden væk fra sengen blevet længere.

I maj var Keld Holmslykke selv med ude at købe en bog som konfirmationsgave til datteren. Senere var han med i kirken og til fest.

Fra at være ydmyget og umyndiggjort kan han nu selv vælge, hvordan dagen skal forme sig.

- Jeg har været meget ude i skoven. Jeg har fået lov at få lys, luft og natur, så det er en meget stor oplevelse.

Kørestolen bliver langsomt trillet ud i haven. Den røde løn er hans yndlingstræ, som han i månedsvis ikke har kunnet se eller været ude under.

Kunne gøre ting igen

Turene går ikke dog ikke kun ud i haven. I torsdags kørte han med sin personlige hjælper til Fynshoved for at samle sten, så livet er endeligt begyndt at gå mod langt lysere tider.

- Jeg har det rigtig godt. Det startede i maj. Det var første gang, jeg oplevede, at jeg kunne gøre nogle ting, jeg ikke kunne tidligere. Jeg blev stærkere, siger Keld.

En af hjælperne har opfordret ham til at begynde at male og tegne igen. På Fyns Hoved indsamlede Keld sten, som bliver lakeret, og omkring 15 til 20 bøger hugger han sig igennem om ugen.

Vil gå sin vej

Alligevel er han ikke lykkelig. Endnu. Det er ikke nok i den 58-årige mands liv.

- Jeg vil ikke være tilfreds. Hvad skal jeg være det for, når jeg ikke kan gå min vej. Nu skal jeg kæmpe for at kunne komme op og gå. At komme op og ned selv. Jeg vil gerne være fri for at være afhængig af så mange mennesker, siger han.

Håbet venter tre uger fremme. Der begynder Keld Holmslykke formentligt hos en fysioterapeut, ligesom han skal på en klinik med fysioterapeuter for at få strækket benene ud, så drømmen om kunne gå igen kan indfries.

- Jeg hedder Keld, og jeg vil være, som jeg ønsker. Det har jeg holdt fast i hele tiden.

Keld Holmslykkes lykke er næsten på benene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce