Katrine arrangerer fælles juleaften: Ingen skal sidde alene

Den 24. december skal ingen sidde alene. Derfor har Katrine Nielsen arrangeret fælles juleaften for de, der ellers ingen planer har. Foto: Michael Nørgaard

Katrine arrangerer fælles juleaften: Ingen skal sidde alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årige Katrine Nielsen arrangerer juleaften på Ryttergade i Odense, fordi hun mener, at ingen skal sidde alene juleaften. Alle, der ingen planer har, er velkomne.

Når de fleste danskere holder jul, er det med familiehygge, flæskesteg og kamp om mandelgaven. Men for nogle danskere er juleaften ikke meget mere speciel end andre aftener. Måske har de ingen planer. Måske sidder de helt alene. 20-årige Katrine Nielsen arrangerer juleaften for dem, der ingen planer har, fordi hun mener, at ingen skal sidde alene juleaften.

- Planen er, at det bare skal være en hel traditionel juleaften med fællesskab og julemad. Vi skal danse om juletræ, have gaver, spise risalamande og kæmpe om mandelgaven. De helt typiske traditioner. Hvis man kommer her, får man en god og hyggelig aften og får muligheden for at være sammen med andre på en aften, der er hel særlig, i stedet for at sidde alene, siger Katrine Nielsen.

Betania i Ryttergade 3 danner ramme om julesang, andesteg og dans om det pyntede træ. Katrine Nielsen fik ideen, da hun tilfældigt faldt i snak med en mand ved svanedammen på Kochsgade.

- Vi snakkede om alt muligt, og så nævnte han blandt andet, at han havde siddet alene juleaften. Så kom jeg til at tænke på, at der er mange ensomme i vores land, og det er der også juleaften. Hvis der sidder så mange alene rundt om i stuerne juleaften, så kan man lige så godt samles og være sammen, siger hun.

Hvis man kommer her, får man en god og hyggelig aften og får muligheden for at være sammen med andre på en aften, der er hel særlig, i stedet for at sidde alene.
Katrine Nielsen
Arrangement juleaften
Arrangementet juleaften foregår i caféen hos Betania i Ryttergade 3, 5000 Odense C. Arrangementet starter klokken 17.00, og alle er velkomne. 

Det koster 150 kroner at deltage, og børn kommer med til halv pris. Tilmelding skal helst ske inden 13. december, og det kan gøres til Katrine Nielsen på katrinevinkel@gmail.com eller 40160015. 

Plads til alle

Om man er ung, gammel, troende eller ateist, har børn eller ikke, så der plads til alle juleaften på Ryttergade 3.

- Det er henvendt alle, der kunne have lyst til at være med, men særligt dem, der ikke har andre steder at være juleaften, og som kunne tænke sig at være sammen med andre. Det er en hel særlig aften, så der må det være særlig svært at være ensom eller sidde alene. Baggrunden er ligemeget. Alle er velkomne, siger Katrine Nielsen.

Tilbuddet er også henvendt udlændinge i Odense, som ønsker at opleve en dansk jul. Anden, rødkålen, de brunede kartofler og de øvrige julegodter bliver bestilt udefra, og derfor koster det 150 kroner at deltage i arrangementet. Børn kan deltage til halv pris.

- Men hvis det er en familie, der økonomisk har svært ved det, så kan vi godt finde ud af noget alligevel, siger Katrine Nielsen.

Tilmelding skal helst ske inden 13. december, men skulle nogle dukke op efterfølgende, er Katrine Nielsen sikker på, at de nok skal finde plads. Hun håber, at aftenen vil emme af hygge og fællesskab.

- Det er ligegyldigt, om der kommer 10 eller 40. Bare det at vide, at de, der sidder alene, har det her tilbud. Jeg håber ihvertfald, at der kommer nogle, for det er altid spændende, når man starter noget nyt op. Og så håber jeg at kunne give folk en god juleaften, hvor de ikke sidder alene, men hvor vi har en hyggelig juleaften sammen, siger Katrine Nielsen.

Katrine arrangerer fælles juleaften: Ingen skal sidde alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce