Katastrofen er lige uden for vores gadedør


Katastrofen er lige uden for vores gadedør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

medmenneskelighed: Vi giver og giver til flodbølgens ofre - de er jo inde i vores stue

ODENSE: - Det er vores pligt at hjælpe så meget som overhovedet muligt. Vi skal give alt det af vores overskud, som vi kan, siger Kim Nielsen, Odense.

- Katastrofen er lige uden for vores gadedør. Informationssamfundet har gjort vores verden så lille, at menneskers skæbne på den anden side af jorden er lige så vedkommende, som hvis det var meget tættere på, siger han.

Selv har han været fremme med penge flere gange. Først med en hundredlap via telefonen og så til diverse indsamlere.

-Fint, at der er landsindsamling på lørdag og masser af tv. Det giver en masse fokus, og alle dem, der ikke allerede har givet noget, må komme ud af busken. Jeg skal også give på lørdag. Helt sikkert, siger han.

Selv er han forarget over, at USA og Japan ikke giver større bidrag i forhold til deres indbyggerantal, men som han formulerer det: "Måske kan man ikke regne i penge. De kommer jo også med en masse materiel. Fly, helikoptere og anden transport.

- I årevis har vi rige lande nydt godt af for eksempel Sri Lanka og især Thailand som billige ferielande. Nu har vi en særlig forpligtelse til både at hjælpe med opbygningen og med at besøge dem som turister. Som Kurt Ravn sagde på tv. Det værste er, hvis man glemmer dem og ikke tør besøge strandene og de klassiske rejsemål, fordi man er bange for flodbølger og sygdomme. Det er netop i tiden, som kommer, vi skal være turister hos dem og være med til at holde deres erhvervsliv i gang.

- Uden turister ingen job. Ingen job. Fattigdom. Det kan vi som rige lande ikke bare sidde med hænderne i skødet og lade ske, siger Kim Nielsen.

De fleste danskere har allerede givet penge til nødhjælpen i Asien. Og dem, der ikke har telefoneret penge ind eller proppet i en indsamlingsbøsse, de overvejer det kraftigt, fremgår det af en uvidenskabelig undersøgelse, som Fyens Stiftstidende foretog på gaden i Odense i går.

PS: Ivar Juel Nordentoft har selv givet et bidrag til Røde Kors, og hustruens firma har fordoblet bidraget.

Katastrofen er lige uden for vores gadedør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce