Tjajkovskijs berømte ouverture brager i koncertsalen - med 46 ekstra musikere.

Det er Tjajkovskijs 1812 Ouverture, der bliver fyret af, når et skarpere bevæbnet Odense Symfoniorkester skyder løs torsdag og fredag i denne uge.

Faktisk er det et rent Tjajkovskij-program, der præsenteres. Og i den anledning er der fint besøg. Nemlig den amerikanske stjerneviolinist Jennifer Koh, som vi første gang stiftede bekendtskab med i 1992 ved Carl Nielsen Internationale Violinkonkurrence, hvor hun blev nr. 2. Vinderen blev Nikolaj Znaider.

Ligesom Nikalaj Znaider har Jennifer Koh formået at skabe en flot international solistkarriere og vender nu tilbage til Odense for at spille russisk musik sammen med Odense Symfoniorkesters chefdirigent Alexander Vedernikov.

Når 1812 Ouverturen toner frem, fordobles mandskabet på scenen. Rødovre Concert Bands 46 musikere sørger nemlig for bulder og brag.

Tjajkovskij de luxe koncert torsdag 10. og fredag d. 11. september kl. 19.30 i Odense Koncerthus. Koncertintroduktion kl. 18.30.

Sådan kan 1812-ouverturen lyde

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.