Kan få flere års fængsel: Kokain-køber blev politiets sidegevinst i større efterforskning

Den 9. maj 2018 anholdt politiet den tiltalte ved OK-tankstationen ved havnen. Da han blev visiteret fandt betjentene 10 gram kokain i en pose i hans underbukser. Hans ven forsøgte at skille sig af med 19 gram amfetamin, men politiet så ham kaste det ud ad bilvinduet. Arkivfoto: Michael Bager

Kan få flere års fængsel: Kokain-køber blev politiets sidegevinst i større efterforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under en efterforskning i en større sag om narkokriminalitet blev politiet opmærksom på en 36-årig mand, der med kodesprog i sms'er købte kokain og amfetamin. Den 36-årige nægter sig skyldig i størstedelen af anklagerne mod ham.

Det var nogle helt andre, politiet havde i søgelyset, da de i foråret 2018 pludselig blev opmærksom på en person, der jævnligt var i telefonkontakt med en af de mistænkte.

Og så begyndte en særskilt sag, der til sidst bragte en 36-årig mand fra Vollsmose for Retten i Odense, hvor han er tiltalt for at have købt 330 gram kokain og 109 gram amfetamin med henblik på videresalg til et større antal personer eller mod betydeligt vederlagt.

I retten tirsdag nægtede den 36-årige tyrker alt andet end de 10 gram kokain og 19 gram amfetamin, som han og en ven blev taget med på OK-tankstationen ved havnen i Odense den 9. maj 2018, hvor den 36-årige blev anholdt. Han erkendte dog, at han fire-fem andre gange før havde købt kokain af sælgeren - en polsk mand, som han mødte gennem en fælles bekendt.

Polakken var modsat den 36-årige i politiets kikkert som en af nøglepersonerne i den store efterforskning. Han er sigtet og varetægtsfængslet og kommer selv for retten på et senere tidspunkt, men allerede tirsdag var han på plads med sin forsvarer og en tolk, så han kunne følge retsmødet.

Retten spurgte, om den polske mand ville vidne i sagen mod tyrkeren, men han nægtede at udtale sig, hvilket han er i sin gode ret til, når han selv er sigtet.

Telefonaflytninger og sms'er

I retten afspillede specialanklager Klaus Lauridsen adskillige optagede telefonsamtaler og sms-korrespondancer, hvor den ene part var den polske narkosælger, og den anden part benyttede et nummer tilknyttet et uregistreret taletidskort.

Ifølge politiet var det den tiltalte 36-årige, der benyttede sidstnævnte, men det nægtede han gang på gang. Ligesom han nægtede, at det skulle være hans stemme, man kunne høre på optagelserne - selvom flere sammenfald med sagens forløb og den 36-åriges venner og families bopæle tydede på det.

I sagen bliver det afgørende, om retten også mener, telefonnummeret blev brugt af den tyrkiske mand, for mængden af kokain og amfetamin i anklageskriftet er baseret på bestillingerne i de mange sms-korrespondancer fra april og maj. Selve bestillingerne skete i et kodesprog, som efterforskerne dog forholdsvis hurtigt knækkede.

Politiet havde derfor i et stykke tid haft mulighed for at skride ind, men ville ikke anholde den 36-årige tidligere, da det kunne gøre polakken opmærksom på, at politiet var i hælene på ham.

Et forbehold, der viste sig klogt, for efter anholdelsen blev der fra taletidskortet sendt en sms, hvor polakken blev advaret:

"Skift dit nummer med det samme og send dit nye nummer til dette nummer. Politiet har fanget mig, efter jeg mødtes med dig."

Også observationer og dna-spor på kokain-posen fra anholdelsen 9. maj kæder den tiltalte sammen med den polske narkosælger.

Risikerer flere års fængsel

Den 36-årige er udover narkohandlen også tiltalt for at have givet falske oplysninger, da han oprettede et lån hos en online-banktjeneste på 50.000 kroner. Han nægter sig dog skyldig og siger, at en ven oprettede lånet for ham. Her blev årsindkomsten oplyst til 534.000 kroner, selvom den tiltalte kun har 7-8000 kroner udbetalt om måneden fra sit deltidsjob som taxachauffør.

- Jeg gav ham mit NemId og vidste ikke, at han havde skrevet forkerte oplysninger, sagde den 36-årige.

Den tiltalte er tyrkisk statsborger, men er født i Danmark. Anklagemyndigheden har oplyst Udlændingestyrelsen, at man forventer en straf på mellem to og tre års fængsel, hvis han findes skyldig.

Sker det, skal han udvises fra Danmark, medmindre det med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, lyder vurderingen fra Udlændingestyrelsen.

Der ventes dom i begyndelsen af april.

Kan få flere års fængsel: Kokain-køber blev politiets sidegevinst i større efterforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce