Glæde blandt odenseanske pædagoger over en afsluttet konflikt. Men det var kun første skridt i en længere kamp
ODENSE: - Vi har en simpel bøn, giv os mere i løn.

Sangene, der er blevet sunget flittigt siden 19. maj var stadig aktuelle, da 1800 pædagoger mødtes i Odense Congress Center i går.

For nok er konflikten slut fra i dag, men de lyserøde T-shirts og slagsangene blev ikke pakket væk, da aftalen mellem pædagogernes fagforening BUPL og Kommunernes Landsforening (KL) faldt på plads fredag.

- Kampen er lige startet, og dette var første skridt. Næste gang der skal forhandles er i 2011 og der er vi klar igen, lyder det fra Torben Jørgensen fra Ubberud SFO.

Usikre på resultat

Pædagogerne mødtes for at høre nærmere om den indgåede aftale. Mange var da også usikre på, hvad det kommer til at betyde, at de har forhandlet sig frem til en lønstigting på 12,8 procent og en pulje på 30 millioner kroner.

Men inden de mange tal og procenter blev blæst op på storskærmen optrådte bandet BBB (BUPL Big and Beaty) med en håndfuld strejkesange. Bandet blev sammen med strejkekoret dannet under konflikten og har derfor haft god tid til at øve sig på de hjemmelavede sange, der alle forlangte mere i lønposen.

- Hey Løkke, giv os mere i løn!

Sunget på omkvædet fra en meget kendt Pink Floyd melodi.

Svært med procenter

Efter et lille eventyr var blevet fortalt på scenen, var det tid til de mere tørre talfacts.

- Det med procenter er altid svært, men det er lykkedes os at få flere penge ud af KL, forklarede Anette Lukasiewicz, der er næstformand i BUPL Fyns bestyrelse de odenseanske pædagoger.

Undervejs i gennemgangen af aftalens betydning blev der klappet under flere punkter. Men om det er nok til, at hovedbestyrelsen får et ja fra medlemmerne, vil først blive klart den 25. juni. Her foreligger nemlig resultatet af medlemmernes afstemning.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Strejkeslut

Strejkeslut