Kajakpolostævne: Bredskuldrede krigere i kajakkamp på universitet

18 hold kæmpede i weekenden om at komme i finalen til den 13. udgave af Odense Canoepolo International. Her er det Liverpool og Hannover, som kæmper om en plads i finalen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kajakpolostævne: Bredskuldrede krigere i kajakkamp på universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universitetssvømmehallen var, i stedet for svømmere, fyldt med kajakker og bredskuldrede og veltrimmede mænd og kvinder til Nordeuropas største kajakpolostævne i weekenden. 18 af de bedste hold fra Europa var med, og Odense Kajakklub står bag arrangementet.

Odense: Vandet sprøjter rundt mellem de hurtige kajakker i det store 50 meter bassin i Universitetssvømmehallen. Luften er fugtig og hed, og med lidt for meget tøj på begynder svedperlerne hurtigt at vise sig på ansigtet og mærkes på kroppen.

Ti kajakker med deres ejermænd prøver at dominere kajakpolokampen i bassinet, og mens pagajer, vand og deltagere bevæger sig voldsomt fra den ene ende til den anden, sidder de resterende hold og venter på, det bliver deres tur på tilskuerrækkerne til årets Odense Canoepolo International, Nordeurropas største kajakpolostævne.

Kajakpolo er en blanding af håndbold og kajakroning,

- Det er en hård fysisk sport, og det er teknisk svært. Især her til sidst bliver deltagerne ofte lidt for voldsomme, fordi de er trætte efter de mange kampe, fortæller Michael Jakobsson, som spiller for Odense Kajakklub og er med til at arrangere det store stævne.

I alt er 18 hold med fra seks forskellige lande, 12 herrehold og seks damehold. Heriblandt det danske damelandshold, hvor odenseanske Ida Refer spiller.

- Jeg har været med her de sidste otte-ni år, hvor jeg har spillet. Det er en årlig begivenhed, som vi altid er med til, og næsten alle fra Odense Kajakklub er med til hjælpe, fortæller Ida Refer.

Kajakpolo og Odense Canoepolo International
Kajakpolo er en blanding mellem håndbold og kajakroning, og er en meget aktionfyldt og intens sportsgren.Der er fem spillere på hvert hold med mulighed for at have tre udskiftere, så der kan være otte på et hold i alt.

En kamp varer to gange 10 minutter.

Det er den 13. udgave af Odense Canoepolo International, som Odense Kajakklub afholder i Odense Universitetssvømmehal. Omkring 30 frivillige fra Odense Kajakklub hjælper til med at få stævnet til at køre. Turneringen kørte i weekenden 6.-7. januar.

Odense i den gode ende

I vandet spiller Liverpool og Hannover i den første semifinale, og at det er andendagen i kajakpoloturneringen kan godt mærkes på deltagerne og tilskuerne.

Tyske og engelske kampråb lyder fra bassinet, og de store overarme, skuldre og veltrænede kroppe kommer i brug i kampen om bolden og at ramme målet, som hænger to meter over vandet.

Odense Kajakklub er også med i turneringen, og de endte i den gode halvdel.

- Der er 12 herrehold, som vi deler på midten, så det der ligger over en 7. plads er den gode ende, fortæller han, som selv spiller på herreholdet for Odense Kajakklub. De skal senere på dagen spille om 5. og 6. pladsen, hvilket Michael Jakobsson er ganske tilfreds med.

- Der er mange gode hold med, så vi er glade for at være i den gode ende.

Mandesport for alle pengene

Det er 13. udgave af Odense Canoepolo International i Universitetssvømmehallen, som tiltrækker nogle af de bedste hold fra Europa.

- Det er den første store turnering på året, så mange ser det her, som en god start på sæsonen. Mange af mændene møder også hinanden i andre turneringer senere på året, siger Michael Jakobsson.

- Der er hold med fra Tyskland, England, Sverige, Frankrig og Finland, og især Finland er blevet gode med årene. Vi har kun et hold med fra Finland, som er gode nok, og de har virkelig rykket sig, forklarer Michael Jakobsson.

I vandet få meter væk kæmper Liverpool og Hannover i de sidste minutter af kampen, som varer to gange 10 minutter.

Det står 4-4, og det ene hold skal vinde, da de spiller om at komme i finalen. Et enkelt kampråb lyder fra begge ender, samtidig med at pagajerne hamrer mod kajakkerne. For det utrænede øje kan det være svært at se, hvad der foregår, men bolden i nettet og de hujende jubelråb fra Hannover, tyder på en sejr til det tyske hold.

Kajakpolostævne: Bredskuldrede krigere i kajakkamp på universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce