Kærlighed har ingen grænser


Kærlighed har ingen grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEJR: Unge fra ni lande mødes for at arbejde og knytte bånd
NÆSBY: Sprog sætter ofte grænser for menneskeligt samvær, men til alle tider har kærlighed været i stand til at nedbryde sproglige barrierer.

Sådan er det også i et par uger i Jernalderlandsbyen i Næsby, hvor knap en snes unge fra ni lande mødes i en international lejr med Mellemfolkeligt Samvirke som arrangør.

Efter knap en uge i lejren kunne 18-årige Aleksandra Zaborowska fra Polen og 21-årige Vincent Vanluggene fra Frankrig ikke skjule, at de var ramt af Amors pil.

Storsmilende fortæller de unge mennesker, at de er blevet kærester, og selv om deres veje skilles om få dage, har de planer om at mødes igen.

Kvart polsk

Den unge franskmand er nemlig kvart polsk, da hans farmor er polak, og nu har Vincent et ekstra incitament til at besøge den polske del af familien.

Det er unge fra ni lande, der i Næsby er ved at bygge en staklade, som Jernalderlandsbyen siden får glæde af. Her kan gæster med madkurven gå i ly for regn og blæst.

Det er en rekonstruktion - dog i lidt mindre format - af en 80 meter lang staklade fra Nr. Snede i Midtjylland

Vejret

Regn og blæst har der som bekendt været nok af, og vejret har da også været et stort samtaleemne blandt de unge, men de går nu på med krum hals.

- Det er 14. gang, vi er vært for en arbejdslejr, og endnu en gang er det en flok søde unge mennesker at arbejde sammen med, fortæller Alex Jørgensen fra Jernalderlandsbyen. Han giver de nødvendige hjælpende hænder og vejledning til det håndværksmæssige.

To 24-årige studerende, Malene Post, Århus, og Maiken Brøndum Ravn, København, er lejrens ledere, og de har begge deltaget i lignende arrangementer i henholdsvis Bosnien og Grækenland.

- Bare det at tale sammen, her er fællessproget engelsk, skaber mellemfolkelig forståelse og er en grundsten i Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde. Og så skal vi have en fed oplevelse sammen, fortæller de to, der kalder lejren en alternativ ferieform - langt væk fra sommerens charterrejser.

Flæskesteg

Kulturerne mødes også, når der laves aftensmad. Her gives der prøver på polsk, tjekkisk, fransk, tysk, hollandsk, spansk, marokkansk, walisisk og naturligvis dansk mad.

I dag bliver det rigtigt dansk, når aftensmaden byder på flæskesteg med brun sovs og rødkål og risalamande til dessert.

De unge har haft en fridag med besøg i Odense, og mon ikke de får et par fritimer i morgen, så de kan opleve, hvordan den fynske hovedstad tager imod de nygifte: Mary og Frederik.

Kærlighed har ingen grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce